FOTO  Glazbeno-poetsko-scenski recital „Hercegovina“ Treći dio

hnk
Zajednička odrednica svih pjesama koje su dio kolaža jest - Hercegovina, sa svim svojim ljepotama, tugama i ponosima. O Hercegovini pjevaju svi, i oni koji su tu rođeni, i oni drugi, koji su bili rođeni i živjeli drugdje. Poetska tematika je, naravno, različita. Pjeva se i o našoj gangi, u kojoj „jecaju sve tuge naše". Pjeva se i o teškim danima hercegovačkih seljaka, o Širokom Brijegu i Lištici, o vraćanju u Hercegovinu. I Radimlja se našla u pjesničkom fokusu, i mostarska kiša, i proljeće u Posušju, i predratne godine u Mostaru, a može se čuti i Poruka vile Hrašnjanke. I u ovom kolažu vidljiva je nakana da se u što tješnjem kontaktu s gledateljstvom, omogući što lakše i što brže upoznavanje sa svojim zavičajem, i njegovom burnom kulturno-povijesnom prošlošću.

Stihove koje je odabrao i scenski upriličio Robert Pehar čut ćemo u izvedbi: Velimira Pšeničnika Njirića, Maje Lasić i Roberta Pehara, autor glazbe je Andrijan Zovko, vizualna obrada Slaven Marinčić a stručna podrška projektu bio je profesor Stjepan Galić.

Ulaznice za predstavu se mogu rezervirati na broj telefona 063 317 348, putem Facebook stranice te e-mailom: [email protected]

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike.studente i umirovljenike 5 KM, također se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave.