FOTO  GALEBICE Nekadašnji trener i igračice odradili 'prozivku' i prisjetili se starih vremena

Galebice 2021 druženje
Hercegovina.info

U jednom mostarskom restoranu tijekom vikenda okupile su se nekadašnje igračice i treneri ženskog rukometnog kluba 'Galeb' Mostar.

Prilika je ovo bila za druženje nekada dugogodišnjih igračica ovog kluba, a poslije prijateljica koje su otišle svaka na svoju stranu, ali je ostala ljubav prema rukometu da ih veže za ovaj grad.

Tako su na ovo druženje stigle nekadašnje rukometašice iz država nekadašnje Jugoslavije, te pojedinih zemalja Europe, a ima ih koje su još uvijek u Mostaru.

"Ideja je potekla od mene i Tee (Kasumović op.a.) od prije nekoliko mjeseci. Ima nas koji smo se, eto, dogovorili da nekako većina nas bude u isto vrijeme tu kako bismo upriličili jedno ovakvo druženje i da evociramo uspomene na neka dobra vremena.

'Galeb' me je naučio kako da budem čovjek, da se nikada ne predajem, poštujem sebe i druge. To su bile neke osnovne stvari kluba i svih rukometašica koje su prošle kroz 'Galeb'", kazao je za Hercegovina.info nekadašnji trener 'Galebica' Muhamed Čemal.

Galebice 2021 druženje

"Složila bih se sa ovim što je naš nekadašnji trener rekao. 'Galeb' i rukomet je naša prva ljubav, a ostalo je jedno lijepo sjećanje na to razdoblje djetinjstva. Gradili smo djetinjstvo kroz rukomet, kroz 'Galeb' i sve te ljude i sa gospodinom Joškom Stanićem na čelu u to vrijeme, Čemalom i drugima koji su ulagali napore da nas izvedu na pravi put.

Ovu priliku koristim da se svim tim divnim ljudima zahvalim za sve što su nam pružili i omogućili jedno predivno djetinjstvo i što su od nas napravili čvrste i ponosne žene i majke, te nas u to vrijeme usmjerili na prave puteve", kazala je za Hercegovina.info nekadašnja igračica Tea Kasumović.

Na upit, postoji li neka arhiva fotografija i eventualno inicijativa da se mlađim generacijama, ali i drugim stanovnicima Mostara približi nekadašnje djelovanje 'Galeba', Čemal je odgovorio: "Imamo arhivu slika, čitave albume i namjera nam je da u nekoj skorijoj budućnosti prezentiramo građanima ono što je nekada bio 'Galeb'.

Mislim da je u to vrijeme preko 70 posto djece treniralo u tom klubu. Imali smo 'Galebovu' ligu u kojoj su sudjelovala 22 tima samo iz tog kluba, a natjecanja su se održavala u dvorani škole na Bijelom Brijegu i na 'Kantarevcu'", rekao je Čemal.

Galebice 2021 druženje

"Jako puno djevojčica je igralo u ovom klubu, a nakon toga i u 'Lokomotivi'. Puno je onih koji su prošli kroz 'Galeb' da bismo ih mogli okupiti na jednom mjestu, a i okolnosti su takve što se tiče virusa, tako da smo se evo usudili okupiti jedno malo društvo tog nekadašnjeg vremena da malo popričamo o djetinjstvu, o klubu, općenito o našim životima", nadodala je Kasumović.

Loša financijska situacija, zatim nepostojanje uvjeta za funkcioniranje kluba, nedostatak dvorane, sportskih rekvizita, zatim prostora za rad rukovoditelja kluba - sve je to utjecalo da klub jednostavno tiho prestane s radom, ali želja za igranjem nikada nije prestala. Klub je i službeno iz registra brisan 12. veljače 2019. godine.