FPMOZ: Zahvala profesoru Stankovu za dugogodišnju suradnju

FPMOZ, Mario Vasilj

Njega je na fakultetu dočeko prof. dr. sc. Mario Vasilj, red. prof. Dekan sa suradnicima: doc. dr. sc. Tomislav Volarić, Emil Brajković, viši asistent,  Daniel Vasić, viši asistent Hrvoje Ljubic, magistar matematike i informatike.

Povod okupljanja je zahvala profesoru Slavomiru Stankovu za dugogodišnju suradnju.

"Okupili smo se kako bi zahvalili našem dragom prijatelju profesoru Stankovu za dugogodišnju suradnju s vjerom da ovo nije kraj, nego početak jedne lijepe priče i nastavak svega onoga što je do sada dobro napravljeno", rekao je dekan prof. dr. sc. Mario Vasilj.

"Naša suradnja počela je prije nekih 12, godina, i moram iskreno priznati da me ovo sve pomalo iznenadilo. Ovo je jedna sredina koja je u punom razvoju s dosta obveza u nastavi i znanosti. Tu je doc. dr. sc. Tomo Volarić koji je prvi poveo tu kolonu budućih doktora i imamo njih još dvojicu koji su veoma blizu stjecanja titule. Dakle to je jedna veoma mlada ekipa nastavnika i znanstvenika koji obećavaju u području koje je jako zanimljivo, Odrednice učenja su se bitno izmijenile, jer imamo nove tehnologije i bezbroj novih uređaja, koji bitno mijenjaju učenje, kako sa stajališta nastavnika, tako i sa stajanja učenika. Sadržaj učenja se bitno mijenja i u toj situaciji treba se snaći na pravi način. Mi imamo za ove nove generacije naziv digitalni urođenici koji na fakultet dođu potkovani digitalnim znanjem, ali tada ih treba naučiti da na pravi način to koriste i sačuvaju identitet, te da tu novu tehnologiju stave u funkciju znanja". rekao je prof. dr. sc. Slavomir Stankov.

"Ja bih se ovom prigodom htio zahvaliti profesoru Stankovu za dugogodišnju suradnju koju ima s nama. Kao što je rekao dekan Vasilj ta suradnja neće stati i mi smo napravili ve da se profesor Stankov ostane s nama. Mi smo uz njegovu pomoć postali prepoznatljivi, on nas je sve ujedinio i mislim da imamo svjetliju budućnost ako on bude pored nas i mi smo mu zahvalni što je voljan biti naš mentor i ovo je samo jedan mali znak pažnje i veselimo se budućoj suradnji.", istakao je doc. dr. sc. Tomo Volarić.

"Ispred studija informatike želim se zahvaliti profesoru Stankovu za ovaj dugi niz godina kako dolazi kod nas. On je dolazio ne samo da formalno odradi nastavu, nego je donio jedan novi duh svim studentima informatike. Profesor je otišao u mirovinu, ali nam je drago da će u nekom obliku i dalje nastaviti suradnju s našim fakultetom, rekao je na kraju pročelnik Studija informatike, Emil Brajković viši asistent.

HERCEGOVINA.info