FPMOZ: Održan Dan otvorenih vrata Studija pedagogije, razredne nastave i edukacijske rehabilitacije

FPMOZ, dan otvorenih vrata
...na kojima su sudjelovali učenici od prvog do petog razreda osnovnih i maturanti srednjih škola.

Učenici osnovnih škola s područja Hercegovačko-neretvanske i Zapadno-hercegovačke županije u sklopu razredne nastave sudjelovali su u kreativnoj likovnoj, matematičkoj, književno-jezičnoj i dramsko-scenskoj radionici.

Djelatnici razredne nastave su u istom vremenu slušali dva seminara na temu „Integracija djece s posebnim potrebama u nastavnom procesu" koje su izlagale; Magdalena Perić, mag. reh. educ., Ana Dugandžić, mag. reh. educ. i Maja Smolić, prof. educ. reh. i „Što je inkluzija, a što inkluzivno obrazovanje?" izlagačice doc. dr. sc. Vesne Varunek.

„Ovo je već druga godina za redom kako organiziramo Dan otvorenih vrata i željeli smo proširiti na više seminarskih izlaganja, pa smo ove godine proširili na dva seminara", rekla je doc. dr. sc. Ljiljanka Kvesić, pročelnica studija razredne nastave.

Seminari Studija pedagogije i edukacijske rehabilitacije su predstavljeni maturantima srednjih škola na kojima su ukratko predstavljena oba studija, Klub mladih pedagoga i upoznavanje sa studentskim aktivnostima i radionica.

„Izuzetno smo zadovoljni samim seminarom jer je ovo prvi put da se organizira na Studiju pedagogije, a i odazivom velikog broja učenika", izjavila je Anita Lukenda, v.d. pročelnice studija pedagogije.

Ivona Dogan, učenica Nove gimnazije Mostar, smatra da je seminarski vrlo koristan je se upoznaje s novim studijima.

„Dobro je to što možemo vidjeti kako je to raditi u školama kao pedagog i kako je naše školstvo prilagođeno djeci s posebnim potrebama", rekla je Ivona.

Branka Dijaković

treci.ba