FPMOZ: Održan Dan otvorenih vrata Studija pedagogije, razredne nastave i edukacijske rehabilitacije

FPMOZ: Održan Dan otvorenih vrata Studija pedagogije, razredne nastave i edukacijske rehabilitacije
...na kojima su sudjelovali učenici od prvog do petog razreda osnovnih i maturanti srednjih škola.

Učenici osnovnih škola s područja Hercegovačko-neretvanske i Zapadno-hercegovačke županije u sklopu razredne nastave sudjelovali su u kreativnoj likovnoj, matematičkoj, književno-jezičnoj i dramsko-scenskoj radionici.

Djelatnici razredne nastave su u istom vremenu slušali dva seminara na temu „Integracija djece s posebnim potrebama u nastavnom procesu" koje su izlagale; Magdalena Perić, mag. reh. educ., Ana Dugandžić, mag. reh. educ. i Maja Smolić, prof. educ. reh. i „Što je inkluzija, a što inkluzivno obrazovanje?" izlagačice doc. dr. sc. Vesne Varunek.

„Ovo je već druga godina za redom kako organiziramo Dan otvorenih vrata i željeli smo proširiti na više seminarskih izlaganja, pa smo ove godine proširili na dva seminara", rekla je doc. dr. sc. Ljiljanka Kvesić, pročelnica studija razredne nastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seminari Studija pedagogije i edukacijske rehabilitacije su predstavljeni maturantima srednjih škola na kojima su ukratko predstavljena oba studija, Klub mladih pedagoga i upoznavanje sa studentskim aktivnostima i radionica.

„Izuzetno smo zadovoljni samim seminarom jer je ovo prvi put da se organizira na Studiju pedagogije, a i odazivom velikog broja učenika", izjavila je Anita Lukenda, v.d. pročelnice studija pedagogije.

Ivona Dogan, učenica Nove gimnazije Mostar, smatra da je seminarski vrlo koristan je se upoznaje s novim studijima.

„Dobro je to što možemo vidjeti kako je to raditi u školama kao pedagog i kako je naše školstvo prilagođeno djeci s posebnim potrebama", rekla je Ivona.

Branka Dijaković

treci.ba