FOTO  FPMOZ: Dekan Vasilj uručio sliku profesoru Šimunu Musi

šimun musa, Mario Vasilj, FPMOZ
...dekan Fakulteta prof.dr.sc. Mario Vasilj ugostio akademika prof. dr. sc Šimuna Musu i tom prigodom mu uručio naslovnu sliku sa 3. Likovne kolonije Krešimir Ledić koju potpisuje akademski slikar Matija Dražović.

Tema 3. Likovne kolonije Krešimir Ledić bila je "Antun Branko Šimić". Mnogo je poveznica između jednog od najvećih hrvatskih pjesnika sa naših prostora i akademika prof. dr. sc. Šimuna Muse koji je puno pisao o djelu i liku Antuna Branka Šimića, te time otvorio neka nova poglavlja u knjiženosti. Posebno treba istaći znastveni članak posvećen A.B. Šimiću koji nosi naziv "Pjesnik likovnosti o likovnoj umjetnosti".

"Veoma sam ponosan i sretan što sam danas na poklon dobio sliku A.B. Šimića sa velike Likovne kolonije Krešimir Ledić koju potpisuje akadameski slikar Dražović. Ovo je samo dokaz da mladi ljudi cijene svoje prethodnike i ono što su im ostavili u nasljeđe, a Antun Branko Šimić ostavio nam je dosta toga. Hvala i mom prijatelju dekanu Vasilju na ovom prekrasnm poklonu", rekao je akademik prof. dr. sc. Šimun Musa.


Šimun Musa od 1993.radi na Pedagoškom fakultetu u Mostaru (danas Filozofski fakultet), na kojemu je od 21. siječnja 2003. godine redoviti profesor Novije hrvatske književnosti, Metodike nastave hrvatske književnosti i Dječje književnosti. Na Sveučilištu u Zadru radi od 2003. godine kao izvanredni profesor Metodike nastave književnosti i nekih kolegija Novije hrvatske književnosti. Od 2000. do 2006. godine Šimun Musa bio je dekan Pedagoškog fakulteta, prorektor za razvoj Sveučilišta u Mostaru i zamjenik rektora Sveučilišta u Mostaru. Ravnatelj je Instituta za hrvatski jezik, književnost i povijest Sveučilišta u Mostaru. Glavni je urednik časopisa Hum, časopisa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru; glavni urednik Školske naklade Mostar, nakladničkoga poduzeća za izradu udžbenika; urednik je i u nakladničkoj kući ZIRAL, a bio je urednik časopisa Škola u Mostaru. Član je uredništva više časopisa (Mostariensia, Mostar; Osvit, DHK Mostar; Riječ, HFD Rijeka), član je Hrvatskog društva za znanost i umjetnost u Sarajevu te član Društva hrvatskih književnika u Zagrebu i Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne u Mostaru.

HERCEGOVINA.info