FOTO  FPMOZ: Dekan Vasilj uručio monografiju obitelji Ledić

fpmoz krešimir ledić
Naime, danas je dekan fakulteta prof. dr. Mario Vasilj, dan prije službene promocije uručio monografiju Krešimir Ledć njegovoj obitelji.

Svečanom uručenju nazočili su supruga i kćerka pokojnog Krešimira Ledića.

"Mi se danas nismo sastali samo da bi se sastali i što nemamo ništa drugo pametnije raditi, nego smo se uistinu sastali kao prijatelji. Ovo je meni trebalo kao i gospođi Ledić da nas sutra navečer na službenom predstavljanju monografije ne bi svladale emocije koje postoje i koje su u nama, koje su dio nas i na kojima dragom Bogu zahvaljujemo", rekao je na početku dekan Vasilj i nastavio:

"Drago mi je da smo napravili ovu monografiju i namjerno govorim mi, jer ni jedan čovjek, kao ni jedan pojedinac, ma na kojem mjestu bio sam ne može napraviti ništa. Meni je posebno drago jer znam da smo napravili nešto čega ćemo biti svjesni za puno godina. Ovdje bi osobno htio zahvaliti obitelji Ledić na povjerenju jer su nam dali mogućnost da mi budemo ti koji ćemo donositi odluke kako sve ovo srediti i uredili. Da budem iskren i pred medijima ovo je treća varijanta koju smo prihvatili kao završnu varijantu. Mi smo htjeli da ovo bude nešto neponovljivo, jer Krešo je jedan i Krešo je neponovljiv. Krešo je bio prijatelj, umjetnik, gospodin, pedagog i čovjek sa kojim sam se rado družio".

Dekan Vasilj je završio svoje misli riječima: "Krešo nikada ni sa kim nije razgovarao reda radi, i on kada je razgovarao on je slušao, slušao i slušao, a tek onda i malo pričao, te svojim znanjem i iskustvom davao do znanja ljudima da ih cijeni".

"Krešo je svim svojim prijateljima davao srce na dlanu i Vi to znate jer je Vas cijenio i volio. Hvala Vama i svima na ovoj mogorafiji i hvala što sam prva dobila ovu monografiju", rekla je vidno uzbuđena i ponešena emocijama supruga Krešimira Ledića.

Ovaj današnji događaj ujedno je i poziv svim Krešinim prijateljima da nam se pridruže sutra u što većem broju u 19. sati u Galeriji kraljice Katarina Kosača, i da to bude i druženje, ali i promocija monografije Krešimir Ledić.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info