FPMOZ: Dekan prof.dr.sc. Mario Vasilj sa suradnicima ugostio Save the Children konsultante

FPMOZ, Save the Children
...Unaprjeđenje i poboljšanje osnovnog učenja i obrazovanja u Bosni i Hercegovini" (Enhancing and Advancing Basic Learning and Education in Bosnia and Herzegovina (ENABLE-BiH)"održan je sastanak gdje je dekan FPMOZ-a prof.dr.sc. Mario Vasilj zajedno s pročelnicima studija biologije, matematike, fizike, geografije, kemije, znanosti o okolišu i informatike ugostio Save the Children konsultante, sveučilišnih profesora iz Sjedinjenih Američkih Država.

U inicijalnoj fazi projekta, od 12. do 16. decembra 2016. godine, konsultanti iz SAD-a boravit će u BiH i sastati se s predstavnicima obrazovnih ustanova i institucija u Bosni i Hercegovini kako bi se bolje upoznali sa sadržajima i načinima obrazovanja budućih nastavnika na području prirodno-matematičkih znanosti u osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH.

Na sastanku se vodila rasprava: (1) strukturi matematike i prirodnih znanosti u obrazovnom sustavu u BiH; (2) politikama i praksama koje podupiru ili predstavljaju barijeru reformi kurikuluma i obrazovanja u BiH; (3) aktualnim pedagoškim i didaktičkim praksama za prirodne znanosti i matematiku u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju; (4) obrazovanju i stručnom usavršavanju nastavnika; i (5) kako je novi nastavni plan i program razvijan i implementiran u prošlosti. Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti je uključen u navedeni projekt u okviru kojeg će sudjelovati u STEM radnoj grupi za dizajniranje Operativnog nastavnog plana (ONP) za STEM (Science, Technology, Engeneering, Mathematics - prirodne znanosti, tehnologija, inženjerstvo, matematika).