FOTO  U Mostaru promovirano 216 prvostupnika

Riječ je o promociji 216 diplomanata prvostupnika koji su navedeni studij završili sukladno Bolonjskoj deklaraciji. 

Obraćajući se diplomantima, dekan Fakulteta Zoran Primorac je kazao kako današnja promocija ima posebno značenje jer po prvi put promovira prvostupnike. 

"Vi ste egzaktan pokazatelj uspješnosti studiranja jednog suvremenog koncepta koji se zove Bolonjski proces. 

Vi ste najbolji od najboljih jer ste prvi zajedno s našim nastavnicima i suradnicima prošli jednu cjelinu u Bolonjskom procesu, a to nije bio lak proces. 

S ovom diplomom napravili ste prvi veliki korak, ali vas to obvezuje da nastavite i dalje koračati i u tome vam želim puno sreće i uspjeha", kazao je Primorac. 

Čestitke diplomantima, profesorima i roditeljima u ime rektora i svoje osobno ime uputio je prorektor za znanost mostarskog Sveučilišta Ivo Čolak, koji je kazao kako je promocija životna prekretnica nakon koje se sve mijenja. 

"Znanje koje ste stekli nitko vam ne može oduzeti. To je bogatstvo koje se trošenjem povećava stoga ga nemojte štedjeti", kazao je Čolak, poželjevši diplomantima mnogo uspjeha u daljnjem radu. 

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti proizašao je iz Pedagoškoga fakulteta akademske 2005/2006. godine, od kada djeluje po programu Bolonjskoga procesa. 

Stručni kadar koji sudjeluje u radu fakulteta, osim s mostarskog Sveučilišta, dolazi i sa sveučilišta iz Zagreba, Zadra, Splita, Osijeka i Sarajeva. 

(Fena)/foto: hercegovina.info