FOTO  Mostarski vozači ili kako uštedjeti marku za parkiranje

Međutim, u Mostaru ipak, ima dosta parking prostora, ali vozači očito žele uštedjeti i parkirati svoja vozila na mjesta namijenjena za pješake. Krenuli smo od nekadašnje Stare bolnice, prema Rondou te na mjestu nekadašnjeg Đačkoga doma, a sada zgrade Vlade HNŽ-a primjećujemo više od dvadesetak vozila koja su parkirana na mjesta gdje bi im to trebalo biti zabranjeno.

Svojim foto aparatom bilježimo taj ''slučaj'' i krećemo dalje prema Rondou. Ne prolazimo ni pedesetak metara, a stanje još gore. Preko puta mostarskoga parka Zrinjevac bilježimo više od pedeset vozila parkiranih na taj način da čak pojedina vozila onemogućavaju pješacima prolazak.

Što je najgore tu se u blizini nalazi i parking prostor na kojem se nalazi više od polovica slobodnih mjesta.

Na Rondou primjećujemo još par vozila parkiranih na mjestima za pješake, a ispred novog prodajnog centra na zebri se nalazi parkiran crni mercedes. 

Isti slučajevi za parkirana vozila na pješačkim prijelazima i nogostupima primjećujemo, kada krenemo putem Rondoa prema katedrali. 

Također, na isti problem nailazimo kod zgrade Vranice gdje na zebri stoji parkiran bijeli Golf,a veći broj auta parkiran je i na mjestima za prolaz pješaka kod zgrade Mostarka.

Najinteresantnije u svemu tome je da na svim ovim ulicama primjećujemo tek dva policajca koja su se nalazila ''fiksno'' na Starom Veležovom. Čovjek se prolaskom kroz Mostar mora upitati ''zar samo dva policajca u ponedjeljak prije podne vrše ''patroliranje'' Mostarom?''.

Pa ne treba biti ni čudno zašto vozači iskorištavaju (ne)rad policije u našem gradu, i parkiraju vozila gdje im padne na pamet.

Foto i tekst: Hercegovina.info