EP HZHB prekida isporuku Aluminiju najdalje u roku 3 mjeseca

EP HZHB prekida isporuku Aluminiju najdalje u roku 3 mjeseca
nakon toga će ukoliko Aluminij d.o.o ne izmiri određeni dio dugovanja prekinuti isporuku električne energije nekadašnjem najvećem gigantu u Hercegovini, rečeno je prilikom prvog posjeta direktora Aluminija d.d. Mostar, mr.sc. Željka Kordića upravi Elektroprivrede HZ HB.
Ovu informaciju doznajemo od izvora bliskih Elektroprivredi HZ HB. Isti izvor navodi kako bi duža isporuka električne energije ovoj tvrtci bez plaćanja dugovanja dovela JP EP HZ HB u nezavidan položaj, odnosno upitna bi bila likvidnost poslovanja ove tvrtke, što Upravi na čelu sa Nikolom Krešićem ne pada na pamet.

Prekid dovoda električne energije Aluminiju d.o.o Mostar automatski znači i prekid proizvodnje u ovoj tvrtci kao i Zavod za zapošljavanje za 850 radnika ove tvrtke. Konačnu odluku ipak donijet će Vlada Federacije BiH koja je većinski vlasnik obje tvrtke.

Podsjetimo Aluminij d.o.o Mostar je trenutačno EP HZ HB za isporučenu električnu energiju dužan oko 68,540 milijuna KM.Naime, Aluminij prosječno mjesečno troši skoro 11 milijuna KM struje.

Podsjetimo, krajem listopada Vlada Federacije BiH dala je suglasnost na sporazum Aluminija i Elektroprivrede HZ HB o otplati duga za isporučenu struju ali i redovitom plaćanju pristiglih računa, te tako i o deblokadi računa Aluminija.

Iako je ugovor potpisan od strane tadašnjih direktora poduzeća, Aluminji d.o.o se nije držao potpisanog te je u periodu od tada do kraja siječnja uplatio svega 4, 5 milijuna KM.

U kakvoj je situaciji ova tvrtka najbolje govori činjenica da se na prvi natječaj za izbor direktora ovog poduzeća nije prijavio nitko.

dnevno.ba