FOTO  Došao je u Mostar nakon više od 30 godina i rasplesao publiku

Tonči Huljić i Madre badessa na Kantarevcu
Hercegovina.info

"U Mostaru sam bio prije više od 30 godina i red je bio da ponovno dođem i pokušam vas zabaviti", rekao je Tonči Huljić tijekom koncerta koji je sinoć održan na 'Kantarevcu' u okviru programa 'Open city Mostar'.

On je nastupio zajedno sa sastavom zvanim Madre Badessa. Nekoliko stotina posjetitelja je plesalo uz zvuke sa pozornice, te je dobra zabava bila zagarantirana u dvosatnom programu.

Tonči Huljić & Madre Badessa band hrvatski je pop/etno sastav. Autorski je to projekt Tončija i Vjekoslave Huljić te Gorana Bregovića, nastao početkom 2011. godine. Svoju premijeru sastav je imao u završnoj emisiji 'Dore' 2011., kada je izveo pjesme 'Anarkišta', 'Ka hashish', te 'Amerika'.

Pridruženi član sastava je splitski pjevač Petar Grašo, navodi se na Wikipediji. Glazbu sastava piše Tonči Huljić, tekstove Vjekoslava Huljić, a aranžman i produkciju potpisuje Goran Bregović. Pjesme su pisane na starom splitskom, velovaroškom govoru.

Osim pjesama novijeg datuma, Huljić sa bendom je odsvirao i otpjevao neke pjesme od 'Magazina'. Kao prateći vokal, a ujedno kao gošća na ovom koncertu je bila i Domenica Žuvela koja je, na radost mlađe populacije, otpjevala svoju hit pjesmu 'Vidi se iz aviona'.

Podsjetit ćemo da je u okviru programa 'Open city Mostar' do sada održano nekoliko većih koncerata na više lokacija u Mostaru. Program su započeli Simfonijski orkestar Mostar, te Darko Rundek sa bendom. Nastupili su i Laka, Justin's Johnson, Who See, a očekuju nas još nastupi Magnifica (22.9. na Kantarevcu), Vasil Hadžimanova (21.9. 'Pavarotti' centar), Funk shuia (15.9. 'Pavarotti' centar).

Osim toga, u sklopu ovog programa održan je Street arts festival, zatim prva noć Mostar summer festa, a održat će se obje večeri Mostar blues i rock festivala (Kantarevac , 17. i 18.9.). Ulaz na sve događaje je besplatan.