FOTO  Dom zdravlja Mostar dobio vozila vrijedna 163 tisuće eura

Dom zdravlja Mostar dobio vozila vrijedna 163 tisuće eura
hercegovina.info

Dom zdravlja Mostar u četvrtak je dobio dva moderno opremljena vozila za hitnu medicinsku pomoć.

Vozila hitne pomoći nabavljena su u okviru IPA projekta prekogranične suradnje, a njihova vrijednost je 163 tisuće eura, javlja Fena.

"Od veljače 2020. godine u implementaciji je IPA projekt koji su prije dvije godine pokrenuli djelatnici Doma zdravlja Mostar, zajedno sa Zavodom za hitnu medicinu Zagrebačke županije i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, a ukupna vrijednost projekta je 940 443 eura", kazao je ravnatelj Doma zdravlja Mostar Mario Kordić.

Napomenuo je kako se spomenuti projekt implementira u više faza.

"Ovo je jedna od faza i nama najznačajnija. U ovom dijelu projekta smo dobili dva nova vozila hitne medicinske pomoć koja su opremljena po svim najmodernijim standardima i sadrže kompletnu opremu za bilo koju hitnu situaciju", naglasio je Kordić te dodao kako je u sljedećoj faza projekta planirana nabavka opreme i opremanje jednog velikog edukacijskog centra.

Istaknuo je i kako je ovo najbolji trenutak za nova vozila hitne pomoći.

"Vidimo da zadnjih dana broj pozitivnih pacijenata u Hercegovačko- neretvanskoj županiji i Mostaru visoko raste te da su potrebe za hitnim intervencijama velike, a bit će i sve veće, te će nam ova dva vozila u svemu tome pomoći", rekao je Kordić.

Ravnatelj je istaknuo kako su djelatnici Doma zdravlja Mostar spomenuti projekat 'gurali' unatoč situaciji u kojoj živimo zadnjih šest mjeseci.

"U jednom trenutku se razmišljalo i o stavljanju projekta u "stand by" unatoč ovim izvanrednim okolnostima. Bitno je naglasiti da je jedan dio ekipe našao snage i vremena da se projekt nastavi te da nemamo zastoj unatoč koroni", kazao je Kordić.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić rekao je kako su vozila dobro opremljena te da će biti izuzetno značajna za Mostar.

"Vozila hitne pomoću stigla su u vrijeme koronakrize kada građani trebaju bolju medicinsku skrb i ona će im uveliko olakšati da brže dođu do liječnika", kazao je gradonačelnik, te još jednom pozvao građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera.