Dobri tajkun večeras dariva Mostarce

rochi
Dobri pučki tajkun Roći večeras organizira Roćijadu - još jedan u nizu događaja kojima dariva svoje sugrađane. U jeku predizborne kampanje Roći je krajem rujna organizirao prvu Roćijadu i pokazao političarima kako se organiziraju predizborni skupovi. Njegov je skup, iako se službeno nije kandidirao na izborima, privukao više puka od bilo kojega drugoga predizbornog događaja.

Večerašnja druga Roćijada, odlukom Organizacijskog odbora Karnevala, službeni je početak završnih dana ovogodišnjeg karnevala. Kako je priopćeno iz njegove službe za odnose s javnošću, njome Roći želi pokazati kako se tajkuni trebaju odnositi prema puku. Za posjetitelje u Fenixu osigurao je švedski stol za okrijepu, besplatne društvene igre za zabavu (pikado, stolni nogomet, bilijar) i karaoke za veselje.

Karneval u mostarskim naselju Centar 2, jedan je od najstarijih organiziranih karnevala u zemlji. U vrijeme karnevala puk ovog usnulog naselja se budi, preuzima vlast i progoni odgovorne za nedaće koje su ga zadesile u danima sna.

Proteklih godina najstrožijom kaznom, spaljivanjem na lomači, među inim, kažnjavani su Buljo Šešbešlić (vječiti rodonačelnik grada), Vladin Blećo (tadašnji ministar za rudarstvo, trafike i skupu struju), Zvjerko Pilijanović (lažni borac za boljitak), Ćiro Morić (nekadašnji premijer županijske mlade), niski predstavnici Valentin Nisko i Pady Plišbrown, Stipe Blesić, Odisejdo Bajramović, gospođica vjećnica...

Znakovito je kako je većina od suda Centra2 osuđenih prinčeva karnevala iste godine završila karijeru i u stvarnosti. Gospođica vjećnica čak i istom sudbinom - spaljivanjem.

Završni događaj ovogodišnjeg karnevala, kada će Sud Centra 2, proglasiti krivim i osuditi krivca za ovogodišnje nedače, zakazan je za 17 veljače.

Izvor: dnevnik.ba