Djeca učila o osnovama planinarstva

Planinarstvo dječji dom

Mala škola planinarstva koju je Sportski savez Grada Mostara organizirao u suradnji sa PSD 'Prenj' Mostar, održana je proteklog vikenda (12/13.6.), a učešće su uzela djeca iz J.U. Dječji dom Mostar. Kroz teorijsku nastavu, polaznici su se upoznali sa osnovama planinarstva, a u drugom dijelu su učili kroz praktičan rad. 

Škola planinarstva je realizirana na platou Fortice (Zip line) i lokalitetu Ruišta. Učešće je uzelo 38 djece i mladih štićenika J.U. Dječji dom Mostar. Voditelj škole planinarstva bio je Sejo Divanović, predsjednik PSD 'Prenj' Mostar.

Planinarstvo dječji dom

Neke od tema koje su obrađene:

Zašto planinarimo, kretanje u planini, planinarske organizacije, oprema za kretanje i boravak u planini, priprema za odlazak u planini, planinarske staze i objekti, biljni i životinjski svijet naših planina i zaštita prirode, opasnosti u planini i vremenske neprilike, geografska obilježja planine.

"Nadamo se da ćemo i u narednom razdoblju realizirati ovakve i slične aktivnosti, sve u cilju kako bi što veći broj naših sugrađana, a posebno djece i mladih što više vremena aktivno provodilo u prirodi", navodi se iz Sportskog saveza.