Diplomirani student iz Mostara: Život je izazov

Promocija FPMOZ

...stoji u mailu koji je stigao na adresu našeg portala HERCEGOVINA.info od strane studenta iz Mostara koji je diplomirao u prošli petak.

Na ovo pismo me potakao status mog kolege koga ste objavili na portalu i koje je izazvalo veliku pozornost među studentskom populacijom, ali i riječi našeg dekana Marija Vasilja na promociji diplomanata.

Status mog kolege koji je diplomirao potakao me na razmšljanje što i kako dalje. Moj cilj je bio završiti fakultet, a sada kada sam svoj cilj ostvario moram dobro razmisliti kako dalje. Diploma mi puno znači, ne samo meni nego i mojoj cijeloj obitelji bez koje sigurno danas ne bih bio ponosni diplomant. Svjestan sam da su moji roditelji puno toga uradili da bi omogućili moje školvanje i puno sam im zahvalan zbog toga. Odrekli su se dosta toga da bi svoga sina izveli na pravi put, a ja se nadam da ih nisam iznevjerio.

Sada kada su se svjetla na pozornici ugasila i kada smo proslavili moju diplomu valja razmisliti kako dalje. Iskreno se nadam da ću u kratkom roku naći posao koji za početak i ne mora biti u struci. Mlad sam ima vremena za mene i sasvim sigurno se neću razočarati ako odmah ne nađem posalo sukladan mojoj diplomi. Spreman sam na sve, isto tako kao što su bili moji roditelji spremni da mi ovo omoguće.

Ovim putem se javno moram zahvaliti i dekanu Vasilju na riječima koje nam je uputio na promociji. Citat : „U posljednje vrijeme česte su priče o uzaludnosti diploma najčešće onih koji ništa u životu nisu postigli. Vaše su diplome svjedočanstvo vašeg truda i uspjeha koji se tako, i samo tako, ostvaruje. Znanje i primjena znanja koja ste stekli, su temeljna razlika između bogatih i siromašnih, razvijenih i nerazvijenih, onih s budućnošću i blagostanjem i onih nesigurnih u svoju budućnost. Stečeno znanje je pretpostavka uspjeha i sigurnosti u vremenima koja su pred vama. Život je izazov."

Ovo su najljepše riječi potopre koje je mojim kolegicama,  kolegama i meni mogao uputiti netko na dan kada smo promovirani. Uvjeren sam da moja diploma nije uzaludna i da je svjedočanstvo mog uspjeha. Isto tako sam uvjeren da ću imati prigodu stečeno znanje provesti u praksi.

Također, moram se ovim putem zahvaliti svim profesorima, asistentima i ostalom  osoblju fakulteta koji su nas trpili sve ove godine.

Moj kolega čiji ste status prenijeli onako kroz šalu očekuje da bude što manje na birou, te da se zaposli u javnom sektoru. Vjerujem da bi svi mi koji smo diplomirali potpisali taj njegov status. Hvala kolegi što je to tako divno sročio. Od danas svi mi okrećemo nove stranice u svojim životima. I da život je izazov..., stoji na kraju maila koje je redakciji portala HERCEGOVINA.info uputio diplomirani student iz Mostara.