Djelatnici JP "Šume Herceg-Bosne" stupili u štrajk

Djelatnici JP "Šume Herceg-Bosne" stupili u štrajk
Predsjednica skupštine Sindikata Šuma Herceg-Bosne Mirjana Zovko kazala je da je jedno djelatnicima tog poduzeća od svih šumskih poduzeća na području Hercegovačko-neretvanske županije zabranjen rad.

Zovko je istaknula kako su ispunjene sve zadaće koje su dobili od Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, ali da se i dalje situacija ne mijenja te da su svi djelatnici na rubu egzistencije.

Po njezinim riječima, za takvu situaciju u poduzeću u Sindikatu smatraju odgovornim sve razine vlasti koje se od njih ograđuju te ne rade ništa kako bi riješili agoniju radnika te sačuvali imovinu poduzeća.

Predsjednik Sindikata Šuma HB Ljubo Rezo kazao je kako, po njegovom mišljenju, glavna krivnja leži na Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koje ne pokazuje nikakvo zanimanje da tješi njihov problem već samo produžava agoniju djelatnika.

On je upozorio i na smanjenje temeljnog kapitala poduzeća te je po njegovim riječima ta vrijednost u samo četiri mjeseca umanjena za 43,5 posto, što je, kako je kazao, nemoguće, jer temeljni kapital tog poduzeća čine temeljni objekti.

Time se želi postići da djelatnici ne mogu naplatiti svoja potraživanja, zaključio je Rezo.

(Fena)