FOTO  Cryo-Save donirao posteljinu Odjelu za neonatologiju u SKB Mostar

KBC Mostar

Voditeljica Odjela za neonatologiju doc.dr.sc. Darinka Šimunović - Glamuzina se zahvalila na uručenoj donaciji i istakla da su takve svakodnevne stvari potrebne ne samo za održavanje higijene, nego općenito za normalno funkcioniranje života na jednom odjelu.

-Još  jednom se zahvaljujemo na razumijevanju i ljubaznosti tvrtki Cryo-Save što imaju senzibilitet za djecu - poručila je voditeljica Odjela dr. Glamuzina.

Ispred Cryo -Save-a donaciju je uručila Azra Habibija koja je istakla da pored toga što donacija  prije svega ima za cilj pomoći Odjelu u svakodnevnom radu, oni žele poslati poruku i poziv drugim kompnijama da kroz svoj rad doprinesu  i radu drugih.

- Društveno odgovorno poslovanje mi smatramo  dužnošću i  Cryo-Save u BiH na taj način djeluje već  pet godina realizujući  brojne  značajne projekte. Između ostalog, pomoć u osnivanju škola za trudnice na području cijele BiH, besplatni priručnik za trudnice, informativni bilten za stručnu i opću javnost, kongresi za stručnu javnost, besplatno pohranjivanje za 43 obitelji koje imaju užeg člana oboljelog od oboljenja koje se može tretirati matičnim stanicama, pomoć udrugama, studentskim organizacijama, i dr. Ovaj projekt i slične donacije mi nastavljamo i u budućnost - istaknula je Habibija i naglasila da se iz Bosne i Hercegovne od 2009. godine pa do danas preko 4000 porodica odlučilo iskoristiti jedinstvenu priliku, rođenje djeteta i pohraniti matične stanice iz pupčane vrpce za sigurniju i zdraviju budućnost cijele porodice.

Podsjećamo, SKB Mostar je u prosincu 2013. godine potpisala Ugovor o suradnji s Cryo- Save te je i ova donacija plod uspješne suradnje.