CIJELI SVIJET U HUMANOJ MISIJI U Mostaru se trčalo za pomoć istraživanju ozljeda kičmene moždine

Wings for Life run
Arhivska fotografija

U sklopu ovogodišnje Wings for Life World Run utrke u nedjelju su ljudi u čitavom svijetu počeli trčati istovremeno, a sve s ciljem prikupljanja novca za istraživanje ozljeda kičmene moždine.

Zahvaljujući posebnoj trkačkoj aplikaciji, sudionici su i ove godine mogli osjetiti posebno uzbuđenje dok ih ''proganja'' pomična ciljna linija, takozvano virtualno presretačko auto, iako na sigurnoj udaljenosti jedni od drugih. Ovo je jedna od rijetkih, ako ne i jedina globalna utrka koja će se održati ovog proljeća.

U ovogodišnjoj Wings for Life World Run utrke sudjelovala su 53 trkača iz Bosne i Hercegovine, a među njima i Grgur Ćorić koji je prije dvije godine izabran za koordinatora utrke u Mostaru.

“Trčim već treću godinu zaredom. Utrka je prošla dobro, nije bilo najavljene kiše, čak je i sunce izašlo. Istrčao sam 14 kilometara, moglo je bolje i više, ali najvažnije je da smo održavanjem utrke pomogli neprofitnu zakladu Wings for Life. Cilj ove zaklade je pronalaženje lijeka za ozljede leđne moždine, tj. financiranje istraživanja (projekti i klinička ispitivanja širom svijeta)”, kazao je za hercegovina.info Grgur Ćorić.

Wings for Life run

Michael Taylor iz Velike Britanije u muškoj i Nina Zarina iz Rusije u ženskoj konkurenciji pobjednici su Wings for Life World Run utrke.

“Ove godine je za zakladu Wings for Life prikupljeno 2,8 milijuna eura. U utrci su sudjelovali trkači iz 104 zemlje svijeta”, naglasio je Ćorić.

Mostar se 2018. godine priključio globalnoj humanitarnoj utrci 'Wings for Life World Run', koju su organizirali Sveučilište u Mostaru i Studentski zbor, u suradnji s Red Bullom.

Utrku je tada otvorio legendarni Blaž Slišković i on je tom prilikom istaknuo kako su Mostarci i Hercegovci ovim događajem još jedanput pokazali svoju humanost.