FOTO  Chick lit ponovno oduševio mostarsku publiku

HNK Mostar, „Chick lit"
Ako je suditi po komentarima na Facebook stranici HNK Mostar, koje je ostavilo nekoliko prezadovoljnih gledatelja jučerašnje izvedbe, onda se ovoj obnovljenoj predstavi smiješi dugo i uspješno izvođenje.
Predstava je premijerno izvedena krajem 2013. godine. S obzirom da je predstavu napustio jedan glumac, ove je godine obnovljena na način da je izvršena svojevrsna rokada uloga te je u predstavu "ubačen" Bojan Beribaka koji se odlično snašao u ulozi dr. Grgura Hrvoja. Premda predstava traje više od sat i pol, ona prolazi u trenutku, uz glasno odobravanje i smijeh publike.
Šodanov „Chick lit" je duhovita i ironična groteska hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva koje je u osnovi vrlo slično našoj bosanskohercegovačkoj stvarnosti. Mladi bračni par, od kojih je suprug novopečeni tajkun i industrijalac, a supruga jedna od uspješnih chick lit spisateljica, priređuje zabavu povodom izlaska njene nove knjige.
Na partiju se pojavljuje cijela lepeza zanimljivih gostiju, koji se u dramskom rukopisu Damira Šodana promeću u arhetipove novouspostavljene društvene ljestvice. Paralelno sa zabavom, ispred obiteljske vile prosvjeduju otpušteni uposlenici tvornice čiji je vlasnik suprug chick lit spisateljice. Kako party odmiče i pristižu novi gosti, postaje sve izvjesnije da će doći do sukoba „ulice" s novopečenom aristrokracijom.
U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Emir Spahić, Robert Pehar, Miro Barnjak, Nedžad Maksumić, Diana Ondelj Maksumić, Igor Vidačković, Nikolina Marić, Velimir Njirić Pšeničnik, Saša Oručević, Bojan Beribaka, Angela Bulum i Ivan Skoko.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, odnosno za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:
- telefonom na broj 063 317 348
- putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru te HNK za studente, studenti za HNK
- porukom na adresu e-pošte [email protected]
Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar.