FOTO  BLAGAJ Folklor okupio mlade iz BiH, Srbije i Turske

Blagaj 2022 susreti prijateljstva
KUD Blagaj

Na igralištu Osnovne škole Blagaj u Blagaju održan je Međunarodni festival folklora ‘XXXIX Susreti prijateljstva – Blagaj 2022’.

Tijekom cijelog dana Blagaj je bio centar događanja. Gosti koji su stigli na ovaj festival su imali priliku posjetiti znamenitosti ovog hercegovačkog mjesta.

U popodnevnim satima sudionici su u narodnim nošnjama iz svojih krajeva defilirali kroz grad Mostar, te tradicionalno prisustvovali organiziranom skoku sa Starog mosta. Nakon toga je upriličen i defile blagajskom čaršijom. 

Smotru folklora je otvorio generalni direktor JP BH Pošta Mirsad Mujić. JP BH Pošta je bila generalni pokorovitelj ovogodišnjih Susreta prijateljstva.

Na festivalu je sudjelovalo devet kulturno - umjetničkih društava. Prisutnima su se predstavila i društva iz Turske i Srbije. Iz BiH su sudjelovala kulturno – umjetnička društva iz Bugojna, Karaule, Tuzle, Podveležja, Lukavca, Jablanice i domaćin iz Blagaja

Na pozornici su se izmjenjivali pjesma i ples društava koja su, svatko na svoj način, predstavili kraj iz kojega dolaze. Igralište Osnovne škole Blagaj bilo je ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Za KUD 'Blagaj' je posebno važno istaknuti kako je, unatoč postpandemijskom razdoblju, uz mnogo truda uspio održati tradicionalnu suradnju, što se može i vidjeti po broju ovogodišnjih sudionika. Ujedno, to je i dokaz da se potiče rad s najmlađima i da prepoznaje važnost rada s dječjim grupama. Jedan od medijskih pokrovitelja ovog događaja bio je i portal Hercegovina.info.