BILA JE AUTORITET I IDEAL Godišnjica smrti profesorice Marijane Sivrić

BILA JE AUTORITET I IDEAL Godišnjica smrti profesorice Marijane Sivrić
Arhiva

Povodom obilježavanja prve godišnjice smrti profesorice Marijane Sivrić, Filozoski fakultet Sveučilišta u Mostaru organizirao je Web okrugli stol na temu „Vrijeme i prostor u jeziku, književnosti, kogniciji i filmu“.

O pokojnoj profesorici Marijani Sivrić, njezine kolege su imali samo riječi hvale, istakavši da je bila autoritet, ideal nastavnika i stručnjaka. Ivan Tadić, prvostupnik informacijskih znanosti, prikazao je je emotivni video tekstova i fotografija pokojne profesorice, koji su napravili profesori i studenti. Profesorica Marijana Sivrić predstavila je svoju knjigu „Primjeri kritičke analize medijskoga diskurza“, 2014. godine.

U njoj ističe da su žene predstavljene stereotipno s predrasudama, diskriminirane u više pogleda. Ženama se treba dati glas jer žena bez glasa je žena bez moći. Autorica također zaključuje kako je položaj žene u medijima odraz njezina položaja u društvu i da se situacija gotovo nikako nije promjenila, kazala je profesorica Lidija Mustapić.

Profesorica Mustapić dalje navodi da Daytonski mirovni sporazum nema službenu verziju na hrvatskom/bosanskom jeziku. Engleska verzija je jedina službena verzija zbog čega dolazi do manipulacije prijevoda od strane vladajućih koji Daytonski sporazum prevode u svoju korist.

Prof. dr. sc. Marijana Sivrić rođena je 1966. Godine u Sarajevu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, smjer engleski jezik i književnost. Nakon završenog fakulteta radi kao profesorica engleskog jezika u srednjoj školi u Čitluku, potom na Pedagoškom fakultetu, današnjem Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Od 2010. do 2016. obnašala je dužnost pročelnice Studija engleskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.