Besplatni pregledi povodom Svjetskog tjedna borbe protiv glaukoma

Klinička bolnica Mostar
Klinička bolnica Mostar

S ciljem da se što više podigne svijest ljudi o toj bolesti u kabinetu za glaukom Klinike za očne bolesti SKB Mostar (prizemlje glavnog medicinskog objekta na Bijelom brijegu) bit će omogućeno besplatno mjerenje očnog tlaka i  pregled u petak, 14. ožujka 2014. godine od 9.00 do 13.00 sati.

Svi oni koji žele mogu bez uputnice izmjeriti očni tlak i dobiti sve informacije o liječenju ove bolesti.

Glaukom ili kako se često naziva "povišen očni tlak" vrlo je česta očna bolest koja predstavlja jedan od vodećih uzroka sljepoće u svijetu i kod nas. Pacijenti često ne znaju da imaju glaukom jer je to bolest bez simptoma, a pravovremenim otkrivanjem bolesti mogu se spriječiti nesagledive posljedice. Glaukom je jedna od najbolje istraženih bolesti oka, ali još uvijek i jedna od najopasnijih. Danas se glaukom može pravovremeno dijagnosticirati i uspješno liječiti, stoga je rano otkrivanje jako bitno,kako bi se spriječio gubitak vida.

''Čudesno je vidjeti svaki dan, zato ne dopustite da vas glaukom u tome spriječi'', slogan je Svjetskog tjedna glaukoma koji promovira i Sveučilišna klinička bolnica Mostar kroz svoje aktivnosti.