FOTO  Bešlić: Volio bih da Grbešić uzme sportsku dvoranu pod koncesiju

...gospodarstvenika u BiH i regiji zatražio od gradskih vlasti koncesiju za dovršetak radova i preuzimanje sportske dvorane u Mostaru.

Kako mostarski Dnevni list neslužbeno doznaje, Grbešić je zainteresiran za uzimanje sportske dvorane pod koncesiju na razdoblje od 10 godina, kako bi ista bila gotova do kraja godine i tako bila spremna kako bi Mostar mogao biti jedan od domaćina Svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu iduće godine.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u izjavi za Dnevni list ovakve navode je demantirao, kazavši kako su ove informacije došle i do njega, no da se radi isključivo o glasinama.

"Od toga nema ništa, i ja bih volio da je to istina, ali nije. To su priče i glasine koje je netko plasirao i koje nemaju veze s istinom. Gospodin Grbešić se nikada nije javio niti izjasnio po tom pitanju. Grad Mostar nije imao nikakav službeni ni neslužbeni sastanak po pitanju koncesije sportske dvorane niti je po tom pitanju u Gradsku upravu od gospodina Grbešića došao zahtjev ni u usmenom ni u pisanom obliku. Ako nema nikakvog papira, onda ništa ne postoji. Čuo sam i ja priču i da je kupio hotel "Ružu" i svašta nešto, no to su samo glasine koje nemaju veze s istinom", kazao je Bešlić.

Da se radi samo o glasinama za Dnevni list je potvrdio i direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra Mostar Edin Prašo kazavši kako su i do njega stigle neslužbene informacije da će se dvorana davati pod koncesiju.

"Službeno od toga nema ništa. To su sve priče koje netko plasira, ali od toga nema ništa", kazao je Prašo.

Kad je u pitanju izgradnja kulturno-sportskog centra Mostar njegov dovršetak, zbog nedovršene financijske konstrukcije, i dalje je neizvjestan.

Gradski vijećnici kao i cjelokupna javnost su po pitanju dovršetka dvorane pesimistični, navodeći kako se ista, ako se izgradnja nastavi ovim tempom, neće dovršiti nikad.

No, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je optimističan, naglasivši kako se ovaj objekt može dovršiti za godinu dana ako se ostvare financijske pretpostavke za završetak ovog projekta. Bešlić je pojasnio kako se još uvijek čeka odluka federalne Vlade o tome hoće li dvoranu podržati s financijskom injekcijom od 10 milijuna maraka.

"Iz ranijih dogovora i pregovora federalna Vlada trebala je izdvojiti deset milijuna maraka za izgradnju dvorane u Mostaru, kako bi 2013. grad na Neretvi bio jedan od domaćina Svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva. S tim sredstvima završetak radova bio bi moguć do lipnja 2013.", kazao je nedavno Bešlić.

Istaknuo je kako je Razvojna banka Vijeća Europe (CEB) zainteresirana uključiti se u projekt ako im se dostavi elaborat samoodrživosti dvorane.

"Ova banka pokazala je zainteresiranost za mostarsku dvoranu, a u slučaju da se postigne sporazum, oni bi kroz iznimno povoljan kredit s kamatom manjom od jedan posto osigurali potrebna sredstva za završetak radova, kazao je Bešlić.