Bajrić odvijačem napao djelatnika Tužiteljstva u Mostaru

Kako se doznaje, nakon radnog vremena, portir je prišao golfu II, koji je još ujutro parkirao preko puta radnog mjesta, i za upravljačem zatekao Bajrića, kojega je prepoznao iz medija.

Iznenađeno ga je pitao što radi u njegovu automobilu, a ovaj je šutke ustao i krenuo mimo njega. Vidjevši odvaljenu upravljačku tablu i odbačeni kasetofon ispod nogu, oštećeni mu se obratio žešćim tonom, da bi se nakon toga kradljivac okrenuo i odvijačem pošao na njega.


Napadnuti ga je pri tome uspio uhvatiti za ruku, a ovaj mu je rekao da ga pusti ili će ga u protivnom ubiti jer ima pištolj(!?). Tek potom portir ga pušta iz ruku i poziva policiju, koja se po tko zna koji put dala u potjeru za svojim starim znancem kojega iz pravosuđa redovito puštaju na slobodu.

Podsjetimo, nakon što je priznao čitavu lepezu provalnih krađa te osuđen na 1,8 godina zatvora, ponovno je na slobodi. Opet nekim pravosudnim čudom, pušten je iz pritvora KPZ-a, i to nakon što je počinio seriju provala otkako je lanjskog rujna izašao na uvjetnu slobodu, a koja mu istječe tek u listopadu.

S druge strane, iz pravosuđa za Večernjak samo kažu da je u pitanju "neke greška koju je napravio sudac (!?)".

Alen Bajrić je zbog čak šest osuda unatrag deset godina dobio jedinstvenu kaznu na 5,5 godina zatvora. Odležao je 4,4 godine, ali je i za to vrijeme, u slobodne dane za osuđeničkog dopusta, krao pa je u međuvremenu zaradio još dvije optužnice i kaznenu prijavu za više od 20 provalnih krađa. Posljednji put je bio uhićen u hlačama sportskog novinara čiji je stan prethodno opustošio. Potraga traje.