AKCIJA OD SRCA Skupina žena iz Mostara uljepšat će Uskrs korisnicima pučke kuhinje

Usksna jaja za Pučku kuhinju Mostar
Privatni album

Da korisnicima pučke kuhinje u Mostaru Uskrs bude ljepši, pobrinulo se petnaestak žena iz Mostara, većinom iz Mjesne zajednice Cim. Naime, one već tradicionalno, od 2106. godine ukrašavaju uskrsna jaja prilikom ovog blagdana te ih daruju ovoj ustanovi.

Usksna jaja za Pučku kuhinju Mostar

Tako je bilo i ove godine. Jedna od inicijatorica cijele priče je Kristina Pehar, ujedno i voditeljica sigurne kuće za žene "Majka Krispina" koja se nalazi u Bijakovićima, odnosno Međugorju.

Usksna jaja za Pučku kuhinju Mostar

"Ovo je jedna već tradicionalna radionica ukrašavanja uskršnjih pisanica koju smo započeli 2016. godine u Mjesnoj zajednici Cim. Jedino nismo radili 2020. godine u vrijeme koronavirusa. Cilj cijele priče je da se žene okupe, te uz razgovor i jednu opuštenu atmosferu pripreme jaja. Osobno se pobrinem da imamo sav materijal za ukrašavanje, a žene su samo dužne donijeti skuhana jaja. Svake godine njima darujemo pučku kuhinju u Mostaru", kaže Pehar za Hercegovina.info.

Usksna jaja za Pučku kuhinju Mostar

"Žene koje rade pučkoj kuhinji uistinu budu oduševljene, tako je bilo i ovaj put. Kada smo im pak donijeli ukrašene pisanice prošle godine rekle su nam da su nas i očekivale. Stoga smo jednostavno to morali učiniti i ove godine".

Usksna jaja za Pučku kuhinju Mostar

"Nisu tu bile samo žene iz Cima. I ove i prošle godine su nam se javile žene iz cijelog Mostara i podržale su akciju. U cijeloj akciji sudjelovalo petnaest žena. Isto tako, moram naglasiti kako smo i u sigurnoj kući "Majka Krispina" jučer ukrasili oko 60 pisanica".

Usksna jaja za Pučku kuhinju Mostar

"Sinoć smo radili ukrašavanje nekih dva i pol sata i sve zajedno smo odradili oko 250 pisanica s uskršnjim motivima. Nama je to malo vremena i truda i skuhanih jaja, a nekome učinimo zadovoljstvo i uljepšamo Uskrs".

Usksna jaja za Pučku kuhinju Mostar

Pučka kuhinja Mostar dnevno podijeli oko 200 obroka, a zbog ove hvalevrijedne akcije, obroci će biti bogatiji za jedno uskrsno jaje što će sigurno razveseliti korisnike, ne samo zbog bogatijeg obroka, nego i činjenice da postoje i oni koji misle na njih na ovaj radosni blagdan.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.