FOTO  MLADA MISA Ramski kraj postao bogatiji za još jednog svećenika

mlada misa, antonio baketarić, Rama

Fra Antonio Baketarić proslavio je svoju mladu misu danas u nedjelju, 29. kolovoza 2021. godine, u dvorištu župne crkve sv. Franje Asiškog u Rumbocima. 

"Sveto misno slavlje započeo je kum mladomisnika, fra Jure Perić pozdravom svima prisutnima, fra Ivanu Nujiću, direktoru Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, fra Andriji Joziću, gvardijanu franjevačkog samostanu u Šćitu, svim ostalim svećenicima, mladomisniku fra Antoniu Baketariću i njegovoj obitelji, njegovom civilnom kumu Josipu Markoviću te svim okupljenim vjernicima u župi Rumboci", donosi Ramski vjesnik.

Nakon primljenog blagoslova od roditelja, fra Antonio je započeo sveto misno slavlje u koncelebraciji sa svojom braćom svećenicima

Današnju je propovijed govorio fra Ivan Nujić, a mladomisniku je istaknuo sedam stvari koje mu se kao svećeniku ne smiju dogoditi. Neke od njih su strah i oholost, svađa s braćom svećenicima i slično. Ekskluzivizam, to jest da se ne smije nikada staviti iznad ljudi ili drugih svećenika. Fra Ivan je mladom fra Antoniu rekao da svakim danom mora propovijedati riječ Božju svima, ne dijeleći ljude prema rasi, vjeri ili naciji.

Na samom kraju svete mise, svima prisutnima se obratio i mladomisnik te zahvalio prije svega obitelji, roditeljima, bakama i bratu. Posebno je istaknuo djeda koji ga je najviše bodrio na svećeničkom putu. Fra Antonio zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u današnjoj svetoj misi. Svojim kumovima fra Juri Periću i Josipu Markoviću, posebno istaknuvši da su oni mnogo prije današnjeg kumstva postali članovima i dijelom njegove obitelji te tražio da mu se na zamjeri ukoliko je nekoga zaboravio, uz još jedno veliko hvala.