Skupština Udruge fra Slavka Barbarića iz Međugorje raspisala natječaj za dodjelu stipendija

stipendije, udruga, fra stanko barbarić
Sukladno odluci Skupštine te Udruge, stipendije su namijenjene studentima koji su slabijeg imovnog stanja i postižu zapažen uspjeh u studiranju.

 Natječaj se jedino ne odnosi na studente prve godine studija i apsolvente.  

 Ove godine međugorska Udruga fra Slavka Barbarića stipendije će odobravati prema odvojenim rang listama i to:
•    A - Jednu stipendiju za izvrsne studente s prosjekom ocjena 5,0 i preporukom profesora mentora.
•    B - Pedeset (50) stipendija za nadarene studente s prosjekom ocjena 4,5 i više
•    C - Sto (100) potpora za studente lošijega imovnog stanja s prosjekom ocjena 3,0 i više.

 U natječaju stoji da će visina stipendija ovisiti o raspoloživim sredstvima Udruge te da će se prilikom odabira stipendista voditi računa o ravnomjernoj zastupljenosti fakulteta.
Pravo natjecanja za dobivanje stipendije Udruge fra Slavka Barbarića imaju redoviti studenti s prebivalištem u BiH. Pravo na stipendiju ne mogu ostvariti studenti  stariji od 26 godina, studenti koji obnavljaju godinu ili su korisnici neke druge stipendije/potpore. Pravo za stipendiju ne mogu ostvariti dva ili više studenata iz iste obitelji.

 Uz posebnu prijavu za natječaj, koja se dobije u prostorijama Udruge u Međugorju, zainteresirani kandidati za stipendije moraju priložiti i slijedeću dokumentaciju: molbu s kratkim životopisom i svojeručnim potpisom, potvrdu o upisu u akademsku godinu 2010./2011., potvrdu o uspjehu  postignutom u prethodnim godinama studija – ispis ocjena s fakulteta, preslik osobne iskaznice, izjavu da nije korisnik neke druge stipendije i jednu malu fotografiju.

 Uz to, kao dodatnu dokumentaciju zainteresirani trebaju dostaviti: ovjerena kućnu listu, potvrdu porezne uprave o primanjima svih članova domaćinstva,  potvrdu o nezaposlenosti (za nezaposlene članove obitelji), potvrdu ukoliko kandidat nema jednog ili oba roditelja i potvrdu o školovanju brata ili sestre.

 Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose na sljedeću adresu: Udruga fra Slavka Barbarića MEĐUGORJE, Skupštini Udruge, P.P. 29, 88266 Međugorje,i to najkasnije do 1. studenog 2010. Godine, piše brotnjo.info.