Međugorje: Čudesno ozdravljenje majke iz Italije i nepokretne Kanađanke

Nakon što je o ožujku ove godine u 32. tjednu trudnoće doživjela moždani udar, 33-godišnja Ivana Greco iz Catanije morala je roditi carskim rezom. Na svijet je donijela djevojčicu koja je tada težila samo pola kilograma, a Ivana se nije probudila iz komatoznog stanja.

Molila s Papom

Za to je vrijeme, kako piše talijanski list Libero, doživjela jedno neobično iskustvo koje je poslije iz kome putem medija podijelila s talijanskom javnošću. "Dok sam bila u komi molila sam s Ivanom Pavlom II. On je sjedio pored mene na krevetu, osjetila sam njegovu ruku na svom čelu... Molili smo satima i satima, dan za danom, svaki dan..." ispričala je Ivana koja je sigurna da je blaženi Papa spasio njezin život i život njezine djevojčice. "Stavio je moju glavu", kazuje Ivana, "na svoje rame i rekao da se molimo Gospi. Svaki dan me grlio... Rekao je da nikad ne prestanem moliti. Kada je rekao da mora ići, tada sam se probudila iz kome". Nakon što se probudila, prvo što je napravila pohitala je posjetiti svoju djevojčicu, malenu Rebeccu Mariju, koja je još uvijek hospitalizirana na Odjelu neonatologije. "Suprug i ja 24. lipnja idemo u Međugorje kako bismo zahvalili Gospi na njezinu zagovoru.

Uvjerena sam da nam je njezin zagovor i zagovor blaženog Pape spasio život. Nema drugog objašnjenja, za nas ovo je čudo", kaže Ivana. Ovo je još jedno u nizu ozdravljenja po zagovoru bl. Ivana Pavla II, pišu talijanski mediji. Samo u godini nakon njegove smrti registrirano ih je više od dvije tisuće. Vjernici diljem svijeta s nestrpljenjem čekaju njegovu kanonizaciju. Oni su još u travnju 2005. na Papinu sprovodu vikali "Santo subito!", tražeći da se poljskog Papu odmah proglasi svetim.

Ozdravljenje Kanađanke

Ovih dana neobično iskustvo o ozdravljenju ispričala je svećenicima u župnom uredu u Međugorju Kanađanka Linda Christy. Ona je, kako za Međugorje-info, piše svećenik fra Petar Ljubičić došla iz Kanade u Međugorje kao teško bolesna žena, a vratila se potpuno zdrava. Na Brdu ukazanja ustala je iz kolica. Linda Christy je došla iz Canade u invalidskim kolicima u Međugorje. U lipnju 2010. godine ozdravila je na Brdu ukazanja po zagovoru Blažene Djevice Marije. Priznaje da je njena zadaća sada svjedočiti o uskrslom Isusu, ozdravljenju, o ljubavi i o nadi. Na drugu obljetnicu ozdravljenja donijela je sve nalaze, dijagnoze i sva dokumenta i predala ih u župni ured. Liječnici su priznali da je za njih to ozdravljenje neobjašnjivo! Ovo je samo od desetak, s medicinskog stajališta, potvrđenih primjera čudesnog ozdravljenja u Međugorju, koja su tamošnjim svećenicima proteklih 30-ak godina prepričali hodočasnici iz svih dijelova svijeta.

vecernji.ba