Hrvati preživjeli nesreću u Austriji: Vjerujem da nas je spasila krunica iz Međugorja

krunica
Hrvat Ivo Ivić (49) iz austrijskog Westendorfa kod Kufsteina, doživio je prometnu nesreću kad se na njegov automobil srušilo stablo.

Nesreća se dogodila u srijedu, oko 23 sata i 55 minuta, na lokalnoj cesti Tiroler koja vodi od Kufsteina prema Kirchbichlu. Ivić se vraćao kući u Westendorf. S njim u automobilu su bili supruga i prijatelj.

Zbog teških vremenskih uvjeta, Ivić je vozio malom brzinom. Odjednom se pod težinom snijega odlomilo stablo i srušilo se na prednji dio automobila 49-godišnjeg Hrvata.

Na sreću, nitko nije ozlijeđen.

Ivo Ivić je za Fenix-magazin otkrio što se događalo u trenutku nesreće.

- Bili smo u šoku. Grane stabla su probile vjetrobransko staklo i komadi stakla su bili po cijelom autu. Čak su mi cipele bile pune stakla. Od siline udarca sam udario glavom u automobil. No, na sreću nitko nije ozlijeđen. Bili smo prestravljeni, ali vjerujem da nas je spasila krunica iz Međugorja koju stalno držim u automobilu - kaže Ivić.

Ivić, njegova supruga i prijatelj su izišli iz automobila i pozvali policiju i vatrogasce koji su došli za nekoliko minuta.

- Pitao sam ih kako su tako brzo uspjeli stići, te su mi rekli da su na toj dionici ceste imali dojave o nekoliko nesreća i polomljenih stabala. Mi smo imali sreću što smo izišli neozlijeđeni - kaže Ivo Ivić koji je podrijetlom iz Kotor Varoši, ali već dugi niz godina živi u Austriji.

Fenix-magazin