Mažoretkinje iz Čitluka zlatne na Europskom kupu u Sloveniji

Mažoretkinje Čitluk
Mažoretkinje Čitluk

Mažoretkinje Čitluk ovaj vikend bile su na Europskom kupu neformacija u Podčetrteku u Sloveniji. Na samom kupu nastupilo je 14 klubova iz različitih država i 72 neformacije.

U Čitluk vraćaju se sa 4 zlata i 4 srebra. 

Matea Prusina osvojila je zlatnu medalju u kategoriji 'Kadet solo štap' i tako donijela prvu neformacijsku medalju za Čitlučke mažoretkinje u kategoriji štapa. Anamarija Luburić i Magdalena Beljo osvojile su zlatnu medalju u kategoriji 'Kadet duo pompon' te treći put za redom donijele zlato s Europskog kupa u toj kategoriji.

Petra Stojić i Lana Luburić osvojile su srebrenu medalju u kategoriji 'Kadet duo štap'.

U kategoriji 'Junior solo pompon' predstavile su se s tri natjecateljice te osvojile dvije medalje. U toj kategoriji je Lea Marinčić osvojila visoko 4. mjesto, Ana Primorac drugo mjesto, a Ružica Sušac u ovu Općinu donosi još jedno zlatno odličje.

U kategoriji 'Juniori duo pompon' nastupile su s dvije neformacije te osvojile jednu medalju.

Duo Iva Bajkuša i Lucija Sušac osvojile su 5. mjesto, dok su Ema Juričić i Eva Turudić osvojile srebrenu medalju u istoj kategoriji.

Na poseban način ističu najteže kategorije kupa: 'Duo junior štap' i 'Solo junior štap' gdje je nastupilo po 10 i 12 natjecateljica. Leona Barbarić u najtežoj kategoriji kupa 'Solo junior štap', u konkurenciji od 12 natjecateljica osvojila je srebrenu medalju

Petra Martinović i Klara Juričić osvojile su zlatnu medalju u kategoriji 'Junior solo štap' te tako ispisale povijest tog kluba.

Pod vodstvom trenerica Anje Andričević i Matee Miličević, Mažoretkinje Čitluk ostvarile su najbolji rezultat u postojanju kluba te tako pokazale da se trud, rad i strpljenje uvijek isplati.

"Trenerice se od srca zahvaljuju roditeljima bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće te ističu kako je ovo samo početak, da sad nastavljaju još više i jače u susret Državnom prvenstvu koje se ove godine održava u Mostaru 29.5. i Europskom kupu u Pragu koji je planiran 20.-23.10.2022. Ovim putem pozivaju sve zainteresirane djevojke i djevojčice da se priključe mažoretkinjama da zajedno ispisuju stranice ovog sporta u našoj Općini", navele su u priopćenju.