Matuško kaže da je prvozaražena iz Neuma gospođa sa sela, "zaboravio" da radi i u jednom hotelu

Živko Matuško Neum
Ilustracija / hercegovina.info

Prvozaražena od koronavirusa u Neumu nije baš samo kućanica i žena sa sela, kako reče u izjavi medijima načelnik Neuma Živko Matuško, nego starija gospođa koja je uposlena u jednom od neumskih hotela.

Matuško je za Srpska.info kazao da je to žena je sa sela, koja nije bila u kontaktu s turistima, tako da nema opasnosti od širenja zaraze, te pozvao sve turiste da dođu ljetovati u Neum. No, prema našim saznanjima prvozaraženoj od koronavirusa pozlilo je na radnom mjestu zbog drugih tegoba, te joj je usputnim testiranjem ustanovljen koronavirus.

To su nam potvrdili i u hotelu gdje gospođa radi, kazavši da su poduzete sve potrebne mjere, gospođa je poslana u izolaciju. Iz hotela tvrde i da je više puta testirana, te će testiranje biti ponovljeno, no u službenim priopćenjima iz Vlade HNŽ - stoji 1 pozitivno Neum, što pak znači da je gospođa neupitno pozitivna. I dok iz hotela kažu da je gospođi pozlilo na poslu, načelnik tvrdi da je bila kod kuće.

Rekli bismo da Matuško nije rekao baš cijelu istinu oko prvozaražene osobe u Nemu, pa smo ga opet nazvali.

Je li gospođa samo domaćica ili radi u jednom hotelu?

MATUŠKO: Bila je kući 10 dana i tako to, ima neke reumatske bolesti, tako u tome smislu.

Zar nije bila na poslu, imamo informaciju da se onesvijestila na radnom mjestu u hotelu?

MATUŠKO: Nije, kući je bila i bila je malo na bolovanju i tako.

Koliko je osoba s područja Neuma poslano u samoizolaciju?

MATUŠKO: Četiri.

Jesu li to članovi obitelji ili radne kolege?

MATUŠKO: U obitelji, bila je ona kući. Ima žena te tegobe, reumatske bolesti i tako.

Matuško kaže da je stanje u Neumu stabilno, s čime se u potpunosti i slažemo. Jedno pozitivno na koronavirus zasigurno neće otjerati turiste ni iz jednog grada, pa tako i Neuma, no skrivanje istine zasigurno će unijeti nemir među građane, koji i nama već danima pišu o prvom slučaju koronavirusa u Neumu.