MATURIRALA COVID-19 GENERACIJA Teško nam je što se naše srednjoškolsko obrazovanje ovako završilo

matura, maturanti
SS Čitluk

Kraj je svibnja i kraj školske godine za brojne maturante. Završeno je njihovo srednjoškolsko obrazovanje.

No, ove godine matura prolazi bez slavlja, svečanih matura, zabava s brašnom, priprema, biranja haljina i odijela, bez proglašenja onih najboljih, ali i bez maturalnog putovanja o kojem svaka generacija sanja. Pandemija koronavirusa udaljila ih je od dana koje su iščekivali kroz sve godine boravka u srednjoj školi.

Maturant iz Čitluka Jure, za hercegovina.info kaže kako im je svima teško što se baš na ovakav način sve završilo.

"Pa sigurno da nam je teško svima što se srednjoškolsko obrazovanje završilo na ovakav način. Nismo se na željeni način oprostili jedni od drugih, i za tim će ostati žal. No prema nekim informacijama maturalne zabave bi se mogle održati u lipnju, pa nas to veseli i mogli bi barem na takav način nadoknaditi sve ono propušteno. Ipak su četiri godine lijepih, ali i onih manje lijepih uspomena iza nas, a u svoj ovoj situaciji oko koronavirusa, najbitnije je da smo sačuvali zdravlje nas i naših obitelji. Dodao bih samo da se u molitvama svih vas spomenu i dvoje naših kolega maturanata, koji su imali tešku prometnu nesreću, i svi u molitvi priželjkujemo što brži njihov oporavak, i povratak u svakodnevni život", ističe Jure te dodaje kako ipak ima nešto važnije od proslave.

"Četiri godine srednje škole su nas sigurno učvrstile i izgradile kao osobe, i sada je na nama da u konačnici pokušamo ostvariti ono najvažnije od svega u životu, a to je da svatko od nas postane ono što je priželjkivao, ali prije svega dobar čovjek", kazao je ovaj maturant za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.