FOTO  Mališani iz Ljubuškog izrađivali jaslice od gline

Mališani iz Ljubuškog izrađivali jaslice od gline
Hercegovina.info

I sinoć je u Ljubuškom, sa željom da postane tradicija, po drugi puta održana radionica „Izrada jaslica od gline“, koju je za brojne mališane i njihove roditelje, bake i djedove, održala Udruga likovnih umjetnika Šipak.
 
„Ovo nam je već druga godina da surađujemo s Ljubuškim Adventom. Prošle godine naša radionica održala se u Gradskoj Knjižnici, međutim ove godine smo zajedno s djecom ovdje na Trgu dr. Franje Tuđmana, kazali su za Hercegovina.info organizatori događaja.
 
Podsjetimo se, ove godine obilježavamo veličanstvenu obljetnicu - 800 godina od izrade prvih jaslica u Grecciu. Sveti Franjo se na tom mjestu htio prisjetiti rođenja Gospodinova da bi krenuvši od jaslica stigao do euharistijskog slavlja, gdje je Isus Krist prisutan u kruhu i vinu.
 
„Htjeli smo ovu obljetnicu obilježiti na poseban, a opet nama svojstven način. Kao što možete vidjeti, večeras nam se pridružilo mnogo djece koja dijele interes za oblikovanjem gline i kreativnim izražavanjem. Prethodne radionice već su donijele pregršt lijepih i maštovitih stvarčica. Važno je naglasiti da svi mališani imaju priliku svoje malo remek-djelo ponijeti svojoj kući i ukrasiti po vlastitoj želji, da im ostane kao lijepa uspomena na zajedničko druženje“, kazali su.
 
„Ovdje sam prvi put i jako mi se sviđa. Pravimo jaslice od gline, tek sam napravila Mariju, a kad završim onda ću prijeći na izradu malog Isusa i Josipa. Kad sve završim i dođem doma onda ću svoje jaslice lijepo obojiti i pokloniti nekome, najvjerojatnije baki i djedu“, izjavila je Monika Zelić, učenica petog razreda.
 
Nismo mogli ne primijetiti radost koja je krasila dječja lica dok su oblikovali svoje male umjetničke kreacije od gline. Svi su uživali u božićnim pjesmama i zajedničkom druženju. 
„Ova večer je prilika za slavlje zajedništva, kreativnosti i ljubavi prema umjetnosti. Dijelimo radost stvaranja i uživamo u jednostavnosti i ljepoti trenutka. Svako dijete ima priliku pokazati svoj talent, a zajedno gradimo mostove između prošlosti i sadašnjosti, poštovanja prema tradiciji svetog Franje i radosti stvaranja novih priča“, zaključili su iz Šipka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.