FOTO  Luxury parfumerija slavi svoj prvi rođendan

Niche parfemi,Niche luxury parfumerija,Mostar,parfemi,Lucijan Petrina

Prije godinu dana Mostar i Hercegovina su po prvi put uvršteni na svjetsku kartu, zajedno s gradovima poput New Yorka, Londona, Pariza ili Milana, kada su u pitanju vrhunski parfemi. Naime, 27.11.2021. u Mostaru je otvorena Luxury parfumerija, prva niche parfumerija u Hercegovini.

"Prva godina je proletjela uistinu jako brzo, praktički nismo imali vremena ni osvrnuti se iza sebe i odmoriti od napornog procesa pripremnih radova i otvaranja. Kada se danas osvrnemo iza vidimo da smo napravili veliki posao i postali nezaobilazni za sve ljubitelje pravih parfema", kaže Lucijan Petrina, vlasnik parfumerije.

I doista, sam ulazak u poslovni prostor od 50-ak kvadrata preko puta SPC Orca ostavlja bez daha. Na pomno uređenim policama u malenim bočicama smješteni su ekstrakti ogromne vrijednosti, gdje iz širokog asortimana svatko može pronaći nešto za sebe.

"Da, imamo vrhunske skupocjene parfeme, ali ponuda je doista široka i svatko može pronaći nešto za svoj ukus i džep, po cijenama od 160 KM pa sve do 1600 KM", kaže Petrina.

Niche parfemi,Niche luxury parfumerija,Mostar,parfemi,Lucijan Petrina

A iako je iz ovako bogate ponude teško izabrati, kupci su ipak pronašli svoje favorite.

"Naši klijenti su u prvoj godini najčešće kupovali fenomenalne parfeme Ganymede od Marc-Antoine Barroisa, Mercurial Cashmere od Electimussa, Oud For Greatness od Initia i Delinu od Parfums de Marlyja, ali većini kupaca zajedničko je to da kada jednom uđu u naš prostor i probaju parfeme svi odreda ostaju oduševljeni i shvate kolika je razlika između običnih dizajnerskih i naših niche parfema. Tko jednom isproba ove brendove, teško se vraća komercijalnim parfemima. Iako je cijena niche parfema možda u startu veća, na kraju oni ispadaju i isplativiji od običnih parfema, jer na koži traju mnogo duže i nije ih potrebno nanositi u toliko velikoj količini", objašnjava vlasnik parfumerije Luxury.

Otvoriti luksuznu niche parfumeriju možda je bio hrabar poslovni potez, ali već nakon jedne godine rada vidljivo je kako je Luxury našao svoje mjesto među kupcima.

Niche parfemi,Niche luxury parfumerija,Mostar,parfemi,Lucijan Petrina

Otvaranje Luxury parfumerije se izrodilo iz moje dugogodišnje ljubavi prema niche parfemima. Da budem iskren, nisam bio siguran da je s poslovne strane to bila mudra ideja, ali sada sam već uvjeren da je moj san postao stvarnost, prvenstveno zahvaljujući kupcima, koji su, kao i ja sam, prepoznali vrijednost i kvalitetu niche parfema. Kupcima samo možemo obećati da ćemo nastaviti ulagati u proširenje ponude i udovoljavati njihovim željama, a opet sve uz pomoć naše Svjetlane Žaknić iz zagrebačke parfumerije Lana i Ive Tadijančević iz Sisleyja, koji su naši glavni dobavljači, rekao je Lucijan Petrina.

Luxury parfumerija nalazi se na adresi Kneza Višeslava 59, preko puta SPC Orca i radi od ponedjeljka do subote od 09:00 do 21:00. A svojim kupcima dostupni su i svih 7 dana u tjednu, 0-24h, putem web shopa www.parfumerija.ba. 

A ponudu možete pratiti i putem Instagram i Facebook profila.