Voda stigla i u Kašče: Dragan Primorac i baka Zorka pustili u rad vodovod

...vodovod vrijedan 2 milijuna kuna u Kašču, rodnom mjestu svojih roditelja, na blagdan sv. Ante, nebeskog zaštitnika tog mjesta. Gradnja vodovoda trajala je dvije godine, a zahvaljujući suradnji Grada Vrgorca i općine Ljubuški projekt je uspješno dovršen.
Voda u Kašče na 500 metara nadmorske visine stiže iz Vrgorca, a projekt je financirala općina Ljubuški. Svečanom otvaranju nazočili su čelni ljudi Vrgorca, gradonačelnik Boris Matković, savjetnik Ivica Pandžić, dogradonačelnik Željko Pervan te savjetnik načelnika općine Ljubuški Ivan Herceg, vodovod su blagoslovili don Marin Marčić i don Ante Pavlović.

U ovom malom selu koje broji 30 duša okupilo se mnoštvo vjernika iz susjednih mjesta, te brojni iseljenici. Dolaskom vode mnogi od njih počinju razmišljati o povratku i obnovi svoje djedovine. Jedan od njih je i Ranko Jure Primorac koji živi u Njemačkoj desetljećima.

- Nisam mogao izdržati, a da ne dođem na Sv. Antu u Kašče, jer je ovo povijesni dan za naše mjesto. Na proslavu sam poveo i svoje prijatelje iz Poljske. Imam veliku želju obnoviti kuću i vratiti se - kaže Primorac.

On je zahvalio Gradu Vrgorcu i općini Ljubuški, jer su pokazali snagu zajedništva. Fešta u Kašču potrajala je cijeli dan uz janjetinu i veselju, a sve je završilo malonogometnom utakmicom između “Starih” i “Mladih” na Rašeljci.

Mate Primorac | Slobodna Dalmacija | foto: Radio Ljubuški