U policiji ljubušak plačući priznao da je pregazio čovjeka, na Sudu tvrdi da nije kriv

...Milivoja Vujice (60), kojeg je na pretprošlu Novu godinu pregazio Mercedesom dok je nesretnik ležao na cesti u Veljacima.

Brat ogorčen postupkom

Kada su ga policajci prije godinu dana uhitili jer je automobilom pregazio starca i pobjegao, Džajić je plakao u policijskoj postaji te je inspektorima govorio da će se ubiti. Jučer je na Općinskom sudu u Ljubuškom bila druga priča. Iako je prije godinu dana priznao da je kotačima prešao preko čovjeka, na Sudu je jučer negirao krivnju. "Nisam kriv", rekao je nakon što je sutkinja Lena Raspudić tražila da se izjasni o optužnici koja ga tereti za izazivanje teške prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Na ročištu je bio nazočan i Jure Vujica, brat poginulog Milivoja koji je ogorčen viđenim. "Ja sam mislio da će on priznati krivnju pa da će mu biti izrečena kazna po skraćenom postupku", kazao je Jure. "Ljut sam na tužiteljstvo, moj brat je poginuo prije više od godinu dana, a suđenje je tek sad započelo", tvrdi on. "Više puta sam zvao tužiteljicu Vesnu Ćavar, tražio sam da mi kažu dokle je došla istraga, a uvijek su me odvraćali. Nisu me ni pozvali ni na ovo ročište. Sam sam došao", govori Vujica. On tvrdi da je Džajić optužen samo za izazivanje nesreće sa smrtnom posljedicom, a da je odbačen dio koji se odnosi na nepružanje pomoći unesrećenom. "Džajić je pobjegao nakon što je pregazio mog brata, policija ga je našla tek nakon tri tjedna. Trebali su ga optužiti i za nepružanje pomoći", ogorčen je Vujica.

Nije se javio policiji

Podsjetimo, Džajić se kobne večeri na Novu godinu 2010. u očevom Mercedesu brzo vozio cestom kroz Veljake, te je naišao na zaustavljeni Citroën. Skrenuo je ulijevo i naletio na čovjeka koji je ležao na cesti. Osjetio je udarac u automobil, ali se nije zaustavio. Policiji se nije javio. Tragovi automobila koji su prilikom naleta na Vujicu otpali s Mercedesa 124 doveli su policiju do Džajića. Priveli su ga tek nakon tri tjedna. Nakon što su ga tada priveli u policijsku postaju, mladić je bio u potpunom psihičkom rasulu. Govorio je da će se ubiti i da ne može podnijeti događaje od kobne večeri.

Vozač Citroëna je rekao policajcima da je kobne večeri, dok je s trojicom prijatelja vozio cestom kroz Veljake, ugledao Vujičino tijelo nasred ceste. On je kasnije ispričao kako je odmah zaustavio automobil, upalio sva četiri žmigavca, s namjerom da pomogne unesrećenom. Svjedoci iz Citroëna su ispričali policajcima kako je tada iz smjera Vitine naišao crveni automobil koji je zaobišao Citroëna i prešao na lijevu stranu ceste, pri čemu je kotačima prešao preko muškarčevih prsa. Vozač crvenog auta je tada pobjegao. Nesretni Vujica je odmah nakon nesreće pao u komu, potom se osvijestio nekoliko dana kasnije, ali je nakon toga opet završio u komi. Kasnije je i umro u mostarskoj bolnici.

Piše:I. Herceg/dnevni list