TRAŽE SE VOLONTERI Veliko čišćenje korita rijeke Trebižat

Kanu safari Trebižat
Stanislava Borovac

Od davnina pa sve do danas, rijeka Trebižat bila je vjerni oslonac ljudima za vrućih ljetnih dana. Njezina bistra voda i pitoma okolina čine je pravim malim komadićem raja za sve one koji traže osvježenje od nemilosrdnog sunca. Ova predivna rijeka nije samo dragulj grada Ljubuškog, već i cijele okolice. Stoga je vrijeme da se svi prisjete koliko je priroda važna i da se pokaže malo zahvalnosti prema njoj!

Turistička zajednica Grada Ljubuškog potvrdila je za hercegovina.info da će se održati ekološka akcija čišćenja korita rijeke Trebižat u subotu, 16. rujna 2023. Okupljanje volontera planirano je kod Zelića mosta u 9 sati ujutro.

„Potrebna nam je velika podrška volontera“, naglasila je Veronika Pinjuh, vršiteljica dužnosti ravnateljice Turističke zajednice Grada Ljubuškog.

Važno je osvijestiti da čišćenje korita nije samo briga za okoliš, već i čin zahvalnosti prema svemu što nam ova rijeka daruje. Svaka plastična boca koju se pokupi, svaki otpadak pa makar bio i onaj najsitniji, čini veliku razliku.

„Rijeka Trebižat ima iznimnu važnost dužinom cijelog toka te je od davnina ključna za život na ovom području. Pružala je egzistenciju stoljećima kroz mlinice koje bi pokretala i kroz natapanje poljoprivrednih površina. Danas je ova rijeka ključna za razvoj svih grana gospodarstva. Važno je razvijati svijest o potrebi očuvanja ovog prirodnog bogatstva od kojega svi direktno ili indirektno imaju koristi“, istaknuli su iz Turističke zajednice.

Mole se svi oni koji su zainteresirani i koji bi rado izdvojili vrijeme da zajednički doprinesemo očuvanju naše rijeke Trebižat da potvrde svoj dolazak na broj 063 152 623 radi daljnje organizacije.

„Nakon završene akcije, organizirat ćemo zajednički ručak i druženje za sve volontere. Ovo će biti mali znak zahvalnosti za njihov trud i angažman u akciji čišćenja korita“, zaključila je Pinjuh.

Stoga, učinimo to ne samo zbog sebe nego i zbog budućih generacija koje će imati priliku uživati u blagodatima rijeke Trebižat. Neka ova akcija čišćenja korita bude naš doprinos očuvanju prirode i naš dar za buduće naraštaje.