Policajci rasvijetlili krađu u Ljubuškom , prije nego što je oštećeni građanin saznao za istu

Naime, jučer rano ujutro policijski službenici PU Ljubuški došli su do operativnih saznanja da su E. K. (28) i M. K. (33) iz Ljubuškog u obiteljsku kuću donijeli više felgi, za koje se posumnjalo da potječu iz krađe.


Kako navode iz MUP-a ŽZH, postupajući po tim saznanjima policijski službenici izišli su na lice mjesta te su u dvorištu obiteljske kuće pronašli četiri aluminijske felge, koje su bile prekrivene smećem kako ne bi bile vidljive.

E. K. (28) i M. K. (33) potom su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije gdje je nad njima izvršena kriminalistička obrada tijekom koje su priznali da su aluminijske felge otuđili iz garaže koja se nalazi u sklopu zgrade Veterinarske stanice u Ljubuškom. Neslužbeno doznajemo kako je policija privela braću Edinko i Meho Koljić.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je predmetna garaža vlasništvo 60-išnjeg građanina koji je pozvan u Policijsku postaju gdje je prepoznao svoje felge, koje su mu potom i vraćene.

PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu krađe protiv Edinka Koljića (28) i Mehe Koljića (33) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe.

Iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke navode kako su o svemu navedenom izvijestili i KPZ Mostar gdje se Edinko Koljić (28) nalazi na odsluženju kazne zatvora, a u navedeno vrijeme koristio je vanzavodske pogodnosti.