Počelo preuređenje dijela glavne ljubuške ulice

Prvi ovotjedni radni dan u Ljubuškom vozače je dočekalo posebno reguliranje prometa u tom dijelu ulice, kako je i najavila općinska Služba za civilnu-protupožarnu zaštitu i stambeno komunalne poslove, međutim, to im ne pada ni malo teško znajući kako je godinama dosad bilo neugodno tuda voziti i da će to napokon prestati.

Djelatnici i strojevi poduzeća Putovi Grude rade punom parom i središnja ljubuška ulica, umjesto grba i udubljena, dobit će novi ljepši izgled, što i priliči gradu, a osobito njegovom središtu. Uredit će se dio od zgrade Općinskog suda, oko koje se već nekoliko dana izvode radovi do starog hotela i Pošte.

- Bez sumnje to je dobra stvar, dobro je sve što se radi, pa i ova ulica. Ljubuški i nema nekakvog pravog gradskog središta i poželjno bi bilo da se radi i napravi tako da ovaj dio sliči na centar grada. Međutim, pitanje je je li to u ovom trenutku najvažnije. Kad se pođe od Teskere prema Orahovlju, graničnom prijelazu prema Vrgorcu, ima rupa dubine 30 i 40 cm, tako da su ljudi koji dobro ne poznaju put, u velikoj opasnosti. Ne samo njihovo vozilo nego i oni sami. Sada tom cestom idu i tegljači prema Hrvatskoj. Dakle, jesam za uređenje Zrinskofrankopanske, ali ne treba zaboraviti ni periferiju i vidjeti što su prioriteti - kaže prof. Tomislav Matijašević.

U najavama prošle godine troškovi preuređenje dijela Zrinskofrankopanske planirani su u iznosu od 55.000 KM, a od toga je od Ministarstva prometa FBiH dobiveno 40.000 KM.

S ovim radovima i već uglavnom završenim Trgom domovinske zahvalnosti, te uređenjem nogostupa i prilaza zgradi Općine te radovima ispred zgrade Općinskog suda, središte Ljubuškog bit će posve drukčije.
  Ivan Kaleb | VL | Ijubuski.info