Petar Majić: Zbog eksplozije baterije kći mi je zamalo ostala bez oka

...no dok je stavljala baterije u svoju omiljenu igračku, jedna je eksplodirala i djevojčicu je poprskala kiselina, piše slobodna dalmacija.

- Supruga i djeca sjedili su u dnevnom boravku, Petra je stavila četiri baterije u sintisajzer, međutim, kad je počela stavljati petu, došlo je do praska. Baterija je eksplodirala sama od sebe! Pouzdano, nije bila ni u kakvom doticaju s toplinom ili vatrom. Kćeri mi je lice bilo crno kao ugljen, kiselina joj je dospjela do očiju, svi smo bili u šoku. Odmah sam Petru posjeo u auto i krenuo u Vrgorac na Hitnu pomoć.

Tamo nas je dočekao dr. Siniša Pivac s medicinskom sestrom, te su joj počeli ispirati oči, a Petra je počela otvarati desno oko. Dr. Pivac je, međutim, procijenio da bi mogla izgubiti lijevo oko, te nas je hitno uputio u splitsku Kliničku bolnicu. Kad sam to čuo, obuzeo me je strah, nisam imao strpljenja čekati vozilo Hitne pomoći, nego sam posjeo kćer u auto i zaputio se u Split. Vjerujte mi da ne znam kako sam uspio doći do Firula - prepričao nam je svoje najteže trenutke Petar Majić, otac stradale djevojčice.
Zahvalan liječnicima

Brzom reakcijom splitskih liječnika petogodišnjoj je djevojčici spašeno lijevo oko. - Hvala dragom Bogu, te dr. Mladenu Lešinu i dr. Željani Maleš što su mojoj djevojčici spasili vid, to nikada ne mogu zaboraviti. Zahvalio bih i dr. Siniši Pivcu, koji je ispiranjem očiju u Vrgorcu spriječio teške posljedice - ističe Majić. Osvrnuo se ovaj Ljubušak i na bateriju koja je prouzročila nesreću. - Nikako mi ne može doći u glavu kako je ta baterija pukla iz čistog mira. To su alkalne baterije Sanyo od 1,5 volti.

Mislim da hitno treba provjeriti njihovu kvalitetu, jer sutra se isto može dogoditi nekome drugome. Očito se kod nas može uvoziti sve i svašta. Kad vam se ovakvo što dogodi, strah vas je djeci u ruke dati bilo što - veli preplašeni Majić. Obitelj Majić susreli smo u vrgoračkoj poliklinici na kontroli kod dr. Pave Petrovića, te smo ih poslije fotografirali u njegovoj ordinaciji.
Redovite kontrole

- U 31 godinu liječničkoga staža nikad nisam čuo ni doživio da ovakvu nesreću može izazvati baterija od 1,5 V. Dijete sada ide na redovite kontrole kod okulista i dermatologa jer je kiselina ozlijedila kožu i očnu sluznicu. Nadamo se da će sve proći dobro i da neće biti trajnih posljedica - kazao je dr. Petrović.

MATE PRIMORAC