Održana 8. Smotra folklora u Studencima

studenci, hkud studenčica
subotu, nakon Devetnice koju je predvodio don Jozo Ćirko, na Crkvenoj livadi nastupilo je pet kulturno-umjetničkih društava. Program je otvorila ženska pjevačka skupina HKUD Studenčica „Izvor“ s himnom „Lijepa naša“, potom je mandolinski sastav „Zlatno srce“ odsvirao dva slavonska kola, a najmlađi folkloraši Studenčice izveli su splet plesova Zapadne Hercegovine. 

„Glavni gosti“ ovogodišnje smotre bili su članovi KUD „Slavko Janković“ iz Šiškovaca pored Vinkovaca, inače domaćini „Studenčici“ na prošlogodišnjoj manifestaciji „Vinkovačke jeseni“. Uz pjesme, plesove i običaje Slavonije oni su „otvorili i zatvorili“ druženje na Crkvenoj livadi. Uz njih još su nastupili HKUD „Brotnjo“ iz Čitluka, HKUD „Herceg Stjepan“ iz župe Buna-Blagaj i HKUD „Naši korijeni“ iz Bobanova sela.

Nakon završetka programa gosti su dobili prigodne darove, a druženje je nastavljeno u velikoj dvorani pastoralnog centra u Studencima gdje se pjevalo i igralo do duboko u noć. Gosti iz Šiškovaca su u nedjelju nakon sv.mise posjetili Međugorje i vodopad Kravice gdje su se „neplanirano“ uz pjesmu i svirku zadržali nekoliko sati više.







radio ljubuški/ljporrtal