Ljubuški: Vlasnik na misi, pljačkaši u obiteljskoj kući

Navedenog dana nepoznati počinitelji provalili su obiteljsku kuću u mjestu Hrašljani, te su iz iste otuđili TV Plazmu marke Samsung, mobitel marke Nokia i 400 KM.

Policijski službenici izvršili su očevid, te su poduzeli i brojne druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja počinjenog kaznenog djela. Operativnim radom istražitelji su došli do saznanja o mogućim počiniteljima. U prošli četvrtak na području Ljubuškog slobode je lišen S.Š. (30) iz Brčkog, a u petak su, temeljem našeg zahtjeva, policijski službenici PU Mostar slobode lišili E.Dž. (31) i D.O. (24), oba s prebivalištem u Mostaru.

Nad navedenim osoba provedena je kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da su u obiteljsku kuću u Hrašljanima provalili E.Dž. (31) i S.Š. (30) koji su otuđili navedene predmete, te ih predali D.O. (24) koji je iste preuzeo navodno na ime duga, premda je znao da isti potječu iz krađe. Otuđeni televizor D.O. (24) prodao je jednoj osobi iz Živinica, isti je pronađen, te ćemo ga vratiti vlasniku dok se za otuđenim mobitelom traga.

PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv E.Dž. (31) i S.Š. (30) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe iz čl. 287. KZ-a FBiH, te protiv D.O. (24) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prikrivanje iz čl. 300. KZ-a FBiH, navodi se u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

Prema neslužbenim saznanjima doznaje se da su u ovom kaznenom djelu sudjelovali Emir Džafić zvani Sirnica iz Modriče nastanjen u Mostaru, Suad Šečić iz Brčkog i Denis Osmanović iz Mostara. Kazneno djelo je počinjeno u vrijeme dok se vlasnik kuće sa obitelji nalazio na misi.

Iza Sirnice je veći broj kaznenih djela na području cijele BiH, a prije samo nekoliko dana uhićen je zbog pljačke obiteljskih kuća na Buni i Čitluku

mup zhž