FOTO   Ljubuški: Održan sastanak ravnatelja srednjih škola u sklopu projekta Sajam Srednjih Škola- Mostovi prijateljstva 2015

sajam srednjih škola, Ljubuški, sastanak

...„ Sajam Srednjih Škola-Mostovi prijateljstva 2015 „. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva obrazovanja,nauke,kulture i sporta HNŽ-a , predstavnici Grada Mostara, predstavnici Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport, predstavnici Pedagoškog zavoda i Zavoda za školstvo, predstavnici Vijeća Mladih Grada Mostara, te ravnatelji srednjih škola Grada Mostara, Ljubuškog i Širokog Brijega.

Osnovni cilj sastanka jeste upoznavanje ravnatelja o aktivnostima sajma koji će biti održan od 16.11.2015.-20.11.2015. godine. Nakon radnog sastanka prisutni su se upoznali sa kapacitetom Gimnazije Ljubuški , te su posjetili galeriju manastira Humac. Muzej ima arheološku i numizmatičku zbirku, lapidarij, sakralnu zbirku i etnološki odjel. U njemu se nalazi glasovita Humačka ploča iz XII. stoljeća - vjerojatno najstariji srednjovjekovni natpis u BiH.

Vijeće mladih Grada Mostara provodi projekat „ Sajam Srednjih škola- Mostovi prijateljstva 2015. „ u sklopu projekta „Dijalog za budućnost" koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost" se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Osnovni cilj projekta „ Sajam srednjih škola- Mostovi prijateljstva 2015 „ jeste promovirati suživot kroz povećano povjerenje, poštivanje različitosti, te jačanje građanskog i međukulturalnog dijaloga među građanima, posebno mladima, sve u cilju smanjenja opasnosti od ponovnog sukoba i nasilja.

Aktivnosti projekta Dijalog za budućnost će trajati do 31. prosinca 2015. godine, a realizirat će se kroz tri tematske oblasti: kultura, obrazovanje i mladi.