FOTO  Sjemeništarci iz Travnika u Studencima

U pratnji sjemeništaraca bio je njihov rektor, prečasni Marijan Pejić, prefekt velečasni Mladen Kalfić i đakon Đuro Arlović koji je na praktikumu u travničkom sjemeništu. Svojim dolaskom osvježili su župu, unijeli radostan duh, veseo osmijeh i neku jednostavnu vedrinu. Otac rektor predvodio je svetu misu od 11:00 sati u župnoj crkvi, gdje ih je župnik don Ivo Šutalo pozdravio, a oni su pjevali, svirali, čitali i ministrirali.

Rektor je govorio o ljepoti svećeničkog poziva, o travničkom sjemeništu i životu koji ovi dečki provode u njemu.Nakon svete mise prikazali su predstavu pod nazivom „Ako mi pokucaš na vrata“. To je biblijska priča o izgubljenom sinu koja je stavljena u kontekst današnjice gdje se moderni mladići najviše gube u poroku droge. Nakon što je otišao od kuće i izgubio se u besmislu droge, pijanke i lošeg društva, izgubljeni sin se ipak vraća svojoj kući i svome ocu jer je shvatio besmislenost svoje situacije. Nakon dolaska kući odlučuje otići u komunu i liječiti se od ovisnosti.

Svi gledatelji i župljani bili su oduševljeni predstavom i dobrim glumačkim sposobnostima koje su pokazali mladi sjemeništarci. Njihov posjet bio je u sklopu svećeničke godine koja je započela prošle godine na svetkovinu Srca Isusova, a završava na istu svetkovinu ove godine.