FOTO  Sinoć održana izložba radova akademskog kipara Ante Brkića

Sinoć održana izložba radova akademskog kipara Ante Brkića
u Caffe Gallery Kerametal Ljubuški (benzinska crpka). Izložbi je nazočio veliki broj gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su svakom riječi pohvalili ovu izložbu. Izložba je otvorena  kazivanjem stihova Antuna Branka Šimića, nakon čega se prisutnima obratio akademski slikar Frano Primorac.

''Moglo bi se puno govoriti o Anti Brkiću i njegovom stvaralaštvu, ali ja ću večeras samo istaknuti da možemo uživati u intelektualnoj širini njegovih djela, u izuzetnom umjetničkom impulsu koji ovaj umjetnik posjeduje i odlično prenosi na svoja djela. Kao što vidite na djelima koja su ovdje izložena, umjetnik je koristio sve vrste likovnog stvaralaštva i upravo zbog toga ga mogu porediti sa velikim majstorom renesanse Michelangelom '' - istaknuo je Frano Primorac.

Prisutnima se potom obratio i Ante Brkić, koji je zahvalio svima prisutnima, i odgovorio na upite mnogih zašto je svoju izložbu priredio u Caffe Galeriji

'' Želio sam da ova izložba ne bude izložba u klasičnom smislu riječi. Kao što primijetite, ovo je spoj izražajnosti izložbe, odmaranja, uživanja u čašici razgovora i u slasnim delicijama. Želio sam na ovaj način umjetnost dovesti u svakodnevni način života '' - podvlači Ante Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložbu je svečano otvorio predsjenik Općinskog vijeća Ljubuški Vice Nižić, koji se zahvalio Anti Brkiću što je odabrao baš Ljubuški da priredi ovu izložbu.

Zdravko Jakiša | LJ::portal