FOTO  Sinoć održana izložba radova akademskog kipara Ante Brkića

Izložba slika
u Caffe Gallery Kerametal Ljubuški (benzinska crpka). Izložbi je nazočio veliki broj gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su svakom riječi pohvalili ovu izložbu. Izložba je otvorena  kazivanjem stihova Antuna Branka Šimića, nakon čega se prisutnima obratio akademski slikar Frano Primorac.

''Moglo bi se puno govoriti o Anti Brkiću i njegovom stvaralaštvu, ali ja ću večeras samo istaknuti da možemo uživati u intelektualnoj širini njegovih djela, u izuzetnom umjetničkom impulsu koji ovaj umjetnik posjeduje i odlično prenosi na svoja djela. Kao što vidite na djelima koja su ovdje izložena, umjetnik je koristio sve vrste likovnog stvaralaštva i upravo zbog toga ga mogu porediti sa velikim majstorom renesanse Michelangelom '' - istaknuo je Frano Primorac.

Prisutnima se potom obratio i Ante Brkić, koji je zahvalio svima prisutnima, i odgovorio na upite mnogih zašto je svoju izložbu priredio u Caffe Galeriji

'' Želio sam da ova izložba ne bude izložba u klasičnom smislu riječi. Kao što primijetite, ovo je spoj izražajnosti izložbe, odmaranja, uživanja u čašici razgovora i u slasnim delicijama. Želio sam na ovaj način umjetnost dovesti u svakodnevni način života '' - podvlači Ante Brkić.

Izložbu je svečano otvorio predsjenik Općinskog vijeća Ljubuški Vice Nižić, koji se zahvalio Anti Brkiću što je odabrao baš Ljubuški da priredi ovu izložbu.

Zdravko Jakiša | LJ::portal