FOTO  Proslava Srca Isusova u Studencima

studenci

Uoči samog blagdana, svetu misu Uočnicu predvodio je don Damjan Raguž, bivši i dugogodišnji studenački župnik. Sveta misa završila je procesijom s kipom Srca Isusova i upaljenim svijećama i prigodnom molitvom Srcu Isusovu.

 

Uočnicu je predvodio don Damjan Raguž

 

Na Uočnici nakon procesije

 

Svečanu misu u koncelebraciji s tridesetak svećenika predvodio je mjesni biskup msgr. dr. Ratko Perić. Skupa s biskupom, svetu misu je slavio don Branko Šimović, svećenik iz studenačke župe, koji je ovom prigodom slavio i 40 godina svećeništva i služenja Bogu i Crkvi. Prije svete mise, u povodu don Brankova jubileja, četrdesetero djece sa srcima u rukama izvelo je prigodni recital koji je zajedno s njima pripremao don Mario Pavlović, kapelan u studenačkoj župi.

 

Prigodni recital za don Branka

 

Slavljenik - don Branko Šimović

 

U prigodnoj propovijedi biskup je govorio o srcu božanskom iz kojeg izvire ljubav i prelijeva se u naša srca, te o životnom putu i pozivu don Branka Šimovića. Nakon procesije sa zastavama i kipom Srca Isusova oko crkvenog dvorišta i uz pjevanje litanija na oltaru, uručeni su darovi svečaru.

 

Procesija

 

Djevojke i mladić s kipom Srca Isusova

 

U ime HKUD-a Studenčica don Branku je uručena slika domaćeg slikara Marka Vukšića. Potom je don Brankov sestrić, Boris Matić, recitirao pjesmu „Majka“, a članovi obitelji su poklonili sliku Brankove majke Janje, rad njegova rođaka Anđelka Šimovića. Nakon svete mise u dvorani pastoralnog centra don Branko je priredio zajednički ručak za rodbinu, susjede, svećenike i uzvanike.

 

Dar od HKUD-a Studenčica


Na zajedničkom ručku

 

 

 

foto:www.radioljubuski.ba