FOTO  Lažne dojave o eksplozivnim napravama u ljubuškim osnovnim školama

Postupajući u skladu sa pravilima službe policijski službenici odmah su poduzeli sve potrebne mjere da se evakuiraju učenici i osoblje škole, što je učinjeno u vrlo kratkom roku i bez bilo kakvih incidenata. Policijski službenici izvršili su protueksplozivni pregled škole, te je zaključeno da se radi o lažnoj dojavi, a također poduzet će se sve mjere kako bi se odredio identitet osobe koja je uputila ovu lažnu dojavu. 

"Dobili smo obavijest iz PU Ljubuški da je primljena prijava o podmetnutoj eksplozivnoj napravi, učenici su na miru napustili školu i upućeni kućama, a nakon detaljnog pregleda djelatnika PU Ljubuški, zaključeno je da se radi o lažnoj dojavi, te će nastava u drugoj smjeni biti redovna" kazao je za Radio Ljubuški ravnatelj OŠ Marka Marulića Rade Bošnjak.

Glasnogovornik uprave MUP-a ŽZH Damir Čutura u izjavi za Radio Ljubuški potvrdio je riječi g. Bošnjaka te naveo podatak da su u prethodnih par godina u Ljubuškom bile tri lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, u sva tri slučaja otkriven je identitet osoba koja su lažno dojavile i protiv njih su podnijete kaznene prijave.

Ubrzo nakon normalizacije stanja u OŠ Marka Marulića, zaprimljena je nova anonimna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi, ovaj put u OŠ Ivane Brlić Mažuranić na Gračinama. Po informacijama koje je našem radiju dao glasnogovornik Uprave MUP-a ŽZH, Damir Čutura, anonimna dojava u slučaju škole na Gračinama nije upućena policijskoj postaji nego je osoba zvala u školu.

Policijski službenici su po izlasku na teren izvršili evakuaciju škole te protueksplozivni pregled nakon kojeg je utvrđeno kako je i u ovom slučaju riječ o lažnoj dojavi. Policija će poduzeti sve mjere kako bi se odredio identitet osobe koja je uputila ovu lažnu dojavu. Nastava u poslijepodnevnoj smjeni u OŠ Ivane Brlić Mažuranić na Gračinama nastavljena je redovno.










LJ::portal | foto: Radio Ljubuški