Danas potpisivanje ugovora o dionici Bijača - Kravica

autocesta, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, Koridor Vc, autocesta, Hercegovina, Koridor Vc, Bijača, kravice, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMSBIH, lašva, prometnica, izgradnja, izgradnja ceste  , jp autoceste fbih, gradnja, koridor 5c, Koridor Vc, gradnja, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama
Potpisivanju Ugovora nazočiti će premijer FBiH Nermin Nikšić, predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, zamjenik premijera i federalni ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević, federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić te predstavnici EBRD-a.

Temeljem međunarodnog natječaja, Europska banka za obnovu i razvoj je 17. lipnja ove godine dala suglasnost na evaluacijsko izvješće natječajnog povjerenstva JP Autoceste FBiH za projekt izgradnje autoceste na dionici Bijača - Kravica. Prema navedenom izvješću Bh. konzorcij čine tvrtke Euroasfalt d.o.o. Sarajevo, ŽGP d.d. Sarajevo i Hidrogradnja d.d. Sarajevo.

Ukupna ugovorena vrijednost prihvaćene ponude je 23.308.804,89 eura. Ugovoreni rok za završetak radova iznosi 10 mjeseci. Ovim ugovorom se u funkciju stavlja novih 4,09 km autoceste na koridoru Vc, što su i prvi kilometri koji će biti izgrađeni na "južnoj" dionici i predstavljat će vezu s autocestom u Hrvatskoj.

FENA