LJUBUŠKI Više od 170 biciklista hodočastilo svetom Anti na Humac

Biciklističko hodočašće na Humac
Hercegovina.info

Nešto više od 170 biciklista iz raznih dijelova Hercegovine, ali i obližnjih gradova Republike Hrvatske uputili su se na zajedničko hodočašće svetom Anti na Humac. Mostar, Drinovci, Grude Imotski, Posušje, Čapljina, Široki Brijeg, samo su neka od mjesta iz kojih su se biciklisti zaputili kako bi održali zavjet prema jednom od najomiljenijih svetaca u hrvatskom narodu. 

"Naše hodočašće započelo je iz Mostara, a nakon što smo stigli do Čitluka, pridružio nam se dodatni dio biciklista. Zajedno smo se uputili prema Međugorju, gdje smo se pomolili, a zatim nastavili put prema Humcu. Vrijeme nas je poslužilo odlično, sunčano i ugodno, što je dodatno uljepšalo našu vožnju i cijelo iskustvo“, kazali su za Hercegovina.info iz Biciklističkog kluba Ljubuški.

Na Humcu su nazočili misi i primili blagoslov kojega im je uputio fra Marko Bandić. Nakon duhovne okrjepe, svi sudionici su se zaputili na zajednički ručak na obližnje kupalište na rijeci Trebižat, gdje su proveli ugodno popodne u druženju i odmoru.

Biciklističko hodočašće na Humac

„Bio je ovo zaista poseban dan, ispunjen duhovnošću, zajedništvom i prirodnim ljepotama naše Hercegovine“, zaključili su organizatori hodočašća.

Inače, devetnice svetom Anti započele su još u utorak i trajat će sve do 13. lipnja kada se i službeno slavi ovaj svetac. Vrijeme je to duhovne obnove za cijeli ljubuški kraj, a i šire. Na devetnicama se okuplja i po nekoliko tisuća ljudi, posebice mladih obitelji s djecom. Ovaj događaj svake godine privlači vjernike iz cijele regije, koji dolaze kako bi se molili i slavili svetog Antu, pomoćnika i zaštitnika zaljubljenih, djece, putnika i potlačenih, ali i domaćih životinja. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.