LJUBUŠKI Test u svrhu prelaska granice 30 maraka

LJUBUŠKI Test u svrhu prelaska granice 30 maraka
Hercegovina.info

Brzi antigenski testovi na koronavirus, od petka, 30. travnja 2021. godine moći će se uraditi i u Domu zdravlja Ljubuški.

"Pošto smo imali brojne upite korisnika naših usluga, Dom zdravlja Ljubuški, od petka, 30. travnja 2021. god., kreće s pružanjem nove usluge brzog antigenskog testiranja na SARS CoV-2. Brzi antigenski testovi će se raditi na osobni zahtjev ili u svrhu putovanja u inozemstvo, odnosno u zemlje Europske unije. Test s kojim će se raditi ova testiranja se nalazi na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske unije", navode iz Doma zdravlja Ljubuški.

Uzimanje uzoraka za brzo antigensko testiranje bit će u šatoru iza Doma zdravlja Ljubuški, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 9:00 do 10:30 sati. Na testiranje se nije potrebno naručivati. Sve osobe moraju ponijeti na testiranje važeći identifikacijski dokument sa slikom (osobna iskaznica, putovnica, i dr.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalaz brzog antigenskog testa, odnosno potvrda zdravstvene ustanove s rezultatima testiranja se može preuzeti istoga dana iza 12 sati na šalteru trijaže ispred Doma zdravlja Ljubuški. Test za prelazak granice vrijedi 48 sati od vremena uzimanja uzorka. U Republici Hrvatskoj se s negativnim rezultatom ovoga testa može boraviti do 10 dana od dana testiranja, a detaljnije informacije možete provjeriti na web stranici MUP-a RH.

Ukupna cijena brzog antigenskog testa u Domu zdravlja Ljubuški je 30 KM. Plaćanje se može izvršiti prije samog testiranja u Domu zdravlja Ljubuški (u šatoru gdje se radi testiranje) ili prethodnom uplatom na transakcijski račun DZ Ljubuški broj: 3381602200154477 kod Unicredit bank d.d. Mostar. Na uplatnici je potrebno naglasiti: Uplata za brzi Ag test na COVID-19 u DZ te navesti ime, prezime i datum rođenja osobe kojoj će se raditi test.

Uplatnicu je potrebno ponijeti sa sobom u papirnatom obliku.

"PCR testiranja se nastavljaju i dalje raditi u standardnim terminima i po ustaljenim procedurama, odnosno uz uputnicu od obiteljskog liječnika u slučaju sumnje ili razvoja tipičnih simptoma COVID-19. PCR testiranja kod gore navedenih razloga su besplatna za osobe s uredno reguliranim zdravstvenim osiguranjem kod ZZO ŽZH", priopćeno je.